23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Un dispozitiv de ascultare, descoperit într-un birou al șefului armatei ucrainene Valeri Zalujnîi

Un dispozitiv de ascultare a fost descoperit într-unul dintre viitoarele birouri ale comandantului-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, au anunțat duminică serviciile de securitate de la Kiev, conform AFP și The Kiev Independent.

Serviciile de securitate ucrainene au precizat totodată că dispozitivul „nu era operațional”.

„Acel dispozitiv de ascultare nu a fost găsit direct în biroul lui Valeri Zalujnîi, ci într-unul dintre spațiile pe care acesta le-ar putea folosi în viitor pentru activitatea sa”, au explicat serviciile ucrainene, precizând că a fost deschisă o anchetă pentru „utilizarea ilegală de mijloace tehnice speciale cu scopul de a obține informații”, dar fără a oferi indicii cu privire la originea dispozitivului de ascultare.

„Potrivit datelor preliminare, aparatul găsit era inactiv”, a subliniat Serviciul de Securitate.

„Nu au fost găsite dispozitive de stocare a datelor sau de transmisie audio la distanţă. Acest dispozitiv tehnic va fi trimis spre examinare”, au mai indicat serviciile ucrainene.

Anterior, publicația Ukrainska Pravda a scris, citând surse din cadrul forțelor de ordine, că în noul birou al lui Zalujnîi a fost găsit un dispozitiv de înregistrare. Portalul de știri a relatat de asemenea că dispozitive similare au fost găsite în birourile mai multor subordonați ai acestuia.

Potrivit Ukrainska Pravda, aceste dispozitive au fost descoperite în timpul unei inspecții de rutină a noilor spații destinate utilizării de către comandantul-șef al armatei ucrainene.

În calitate de comandant-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi decide asupra cursului general al operaţiunilor de pe front, sub autoritatea preşedintelui Volodimir Zelenski.

Related posts

Donald Trump, mai aproape de încarcerare. Ce a mai făcut de data asta fostul şef de stat

econtext

Putin poate lua țările baltice în șapte zile. Apoi Rusia va fi de neoprit

econtext

TOPUL ASCENSIUNII SOCIALE: de la tamplar sau mecanic de locomotiva la parlamentar. Care sunt politicienii care au plecat de la munca de jos si au ajuns parlamentari

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix