10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Un general NATO avertizează: Rusia ar putea ataca cu rachete Europa

Un general NATO avertizează Alianța să fie pregătită pentru potențiale atacuri cu rachete rusești în Europa.

General NATO dă semnal de alarmă pentru Alianţă. Armatele NATO și-au întărit capacitatea și pregătirea de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Deși perspectiva escaladării războiului către o ciocnire totală între alianță și Rusia a fost evitată până acum, există îngrijorări că Occidentul nu a acceptat cu adevărat că ar putea fi încă o posibilitate.

General NATO

general

General NATO despre pericolul rusesc

NATO ar trebui să fie pregătită pentru perspectiva atacurilor rusești cu rachete în Europa. În cazul unui război total cu Rusia.

Declaraţia aparţine generalului locotenent Alexander Sollfrank, comandantul centrului de logistică militară al NATO din Germania. El şi-a expus temerile într-un interviu pentru The Times, notează The Kyiv Indpemdent.

Comandanţii NATO, în alertă

Mai mulți comandanți ai NATO și alți lideri ai alianței au avertizat în termeni din ce în ce mai duri în ultimele luni despre pericolele unui astfel de război. Inclusiv şi ce impact ar putea avea în Europa.

Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a declarat la începutul lunii ianuarie că țările NATO ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea unui război total cu Rusia în următorii 20 de ani.

Sollfrank și alți generali NATO au avertizat că o confruntare militară directă cu Rusia ar putea avea loc în următorii trei ani.

Într-un astfel de conflict, Germania va fi probabil vizată ca „plata turnantă” centrală a logisticii NATO în Europa Centrală, au spus ei.

NATO averizează

general

General NATO despre capacittea de apărare a Alianţei

Sollfrank a spus că NATO are deja capacitatea de a apăra și probabil descuraja o potențială invazie rusă.

Dar având în vedere actuala gamă de forțe NATO de pe continent și lipsa de pregătire din spatele flancului estic, armatele NATO ar putea fi forțate să facă „alegeri costisitoare”.

„Am fost foarte concentrați pe est”, a spus generalul de brigadă Frank Schmitz.

„Cred că avem nevoie și de capacitate în spate: tot felul de capacitate”.

Există încă unele probleme, cum ar fi problemele cu schimbul echipamentelor și personalului NATO. Care ar putea împiedica un răspuns adecvat, a spus Sollfrank.

„Cred că putem… începe acest lucru și reduce sau adapta birocrația. Sa au oriunde ar fi posibil și necesar”, a adăugat Sollfrank.

Related posts

Amenințare cu bombă la mai multe instituții publice din Capitală

econtext

Se lucrează intens! Zeci de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi marcate până la începutul noului an școlar

econtext

Sâmbătă, 5 august, ASPA organizează un nou târg de adopții de câini și pisici

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More