33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Un lider mondial în domeniul militar, firma germană Rheinmetall, va construi cel puţin 4 fabrici de armament în Ucraina

Producătorul german de armament Rheinmetall intenţionează să înfiinţeze cel puţin patru fabrici de armament în Ucraina pentru a produce obuze, vehicule militare, pulbere şi arme de apărare antiaeriană.

„Ucraina este de acum pentru noi un partener important, unde vedem un potenţial cuprins între două şi trei miliarde de euro (cifra de afaceri) pe an”, a declarat Armin Papperger, preşedintele Consiliului de Administraţie al Rheinmetall, în cadrul prezentării rezultatelor companiei pe anul 2023, potrivit Agerpres.

Cifra de afaceri globală a grupului Rheinmetall, cu sediul central la Düsseldorf, care produce între altele şi tancul Leopard 2, a atins 7,2 miliarde de euro în 2023, cu un obiectiv de aproximativ 10 miliarde de euro în acest

La jumătate lunii februarie, cel mai mare producător german de echipamente militare a anunţat un acord cu o întreprindere ucraineană pentru fabricarea de obuze de artilerie de 155 mm în Ucraina, de care această ţară are nevoie urgentă în faţa agresorului rus.

Această unitate, a cărei piatră de temelie va fi pusă în curând într-un loc ţinut secret, va fi o replică a fabricii de muniţii pe care Rheinemetall o construieşte în prezent în situl său istoric din nordul Germaniei, la Unterluss.

În viitorul apropiat, o fabrică de muniţii a grupului german va fi construită şi în Lituania.

În toate unităţile sale de producţie din întreaga lume, Rheinemetall vizează pe termen mediu o capacitate totală de „1,1 milioane de obuze de 155 mm”, potrivit lui Armin Papperger, pentru a-şi consolida poziţia de lider mondial în acest domeniu.

Grupul ar trebui să producă 700.000 de obuze în 2025 şi până la 500.000 în acest an. Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, Rheinemetall producea doar 70.000 de obuze pe an.

În privinţa vehiculelor militare, grupul aşteaptă din Ucraina „primele comenzi pentru vehicule pe roţi şi vehicule de luptă pentru infanterie”, a adăugat Papperger.

Chiar dacă se aşteaptă ca primele vehicule comandate să fie fabricate în afara Ucrainei, se obişnuieşte ca ţara client să vrea ca ulterior acestea să fie fabricate pe teritoriul său, în una sau mai multe locaţii, potrivit unui purtător de cuvânt al Rheinemetall.

Este luată în calcul şi livrarea unui nou tanc de luptă Kievului, dacă Germania va da undă verde.

Rheinmetall operează deja în cadrul unei societăţi mixte în Ucraina axată pe reparaţia vehiculelor militare.

Afişând o creştere puternică a profitului în 2023, Rheinmetall doreşte să-l majoreze peste două ori, cu o cifră de afaceri vizată de 15 miliarde de euro până în 2026. Pe termen mai lung, în „cinci, şapte sau opt ani”, Papperger vede „potenţialul Rheinmetall la 20 de miliarde de euro”.

La Bursa din Frankfurt, acţiunile Rheinmetall au crescut joi cu peste 5%

Related posts

Kremlinul acuză România că vrea să ”anuleze cultura rusă”

econtext

HARTA MINISTRILOR! Unde s-au nascut ministrii si premierii Romaniei din ultimii 22 de ani. Topul judetelor dupa numarul de ministri pe care i-au dat

Asaftei Bogdan

De ce a ajuns Rusia în vizorul ISIS

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix