18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

Unde gasim cel mai bun curs pentru euro din Romania. Topul caselor de schimb valutar dupa cotatiile leu – euro

Cursul de schimb este marea problema a Romaniei din aceasta perioada.

Schimbarea Guvernului, plus lipsa unor masuri rapide pentru stimularea economiei, au generat un val puternic de depreciere a monedei nationale.

Ceea ce inseamna ca strainii isi muta capitalul din tara noastra, dar si ca platim rate mai mari la banci.

Sa ne reamintim, la finalul saptamanii trecute, euro a atins un nou record, fiind cotat la 4,4265 lei. In urma cu un an, pe 11 mai 2011, cursul de schimb era de 4,0842, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Astfel, in acest interval de un an, leul s-a depreciat cu circa 8%.

Casele de schimb valutar

Situatia este insa mult mai dramatica decat ne arata cursul afisat de banca centrala. Pentru ca populatia cumpara valuta nu de la banca centrala, ci de la casele de schimb valutar. In special de la casele de schimb valutar ale bancilor. Iar cursul de la banci este mult mai ridicat decat cel al BNR. La multe banci, euro se vinde deja cu 4,5 lei.

Econtext va arata unde gasim cel mai bun curs de schimb, de unde putem cumpara cel mai ieftin euro. Cu alte cuvinte, va prezentam topul bancilor din Romania dupa cursul de schimb pe care-l au acestea, ce banci au cel mai scump si cel mai ieftin curs.

In contextul actual, nu este intotdeauna bine sa cumparam valuta straina de la aceeasi banca la care avem de platit ratele. Este bine sa cautam cele mai bune cotatii pentru euro, in momentul in care trebuie sa ne platim ratele.

In plus, tendinta actuala de depreciere pare sa nu fie pe sfarsite. Dimpotriva, ne putem astepta ca acest trend, cu leul care scade rapid de la o zi la alta, sa se mentina zile bune.

Scump

Cel mai bun curs era luni dimineata la Romanian International Bank, care vindea euro cu 4,459 lei.

In schimb, cel mai scump euro era la Citibank, care oferea un curs de 4,515 lei pentru moneda unica europeana.

In total, sapte banci vand euro cu peste 4,5 lei (printre acestea se numara BRD, Alpha Bank, Unicredit). Foarte important, cursul poate varia in orice moment, fiind posibil ca bancile sa opereze mai multe modificari pe zi.

Shttps://econtext.ro/dosar–2/analiza/unde-gasim-cel-mai-bun-curs-pentru-euro-din-romania-topul-caselor-de-schimb-valutar-dupa-cotatiile-leu-euro.html

Related posts

CORONAVIRUS bagă economia României în colaps. TOP 10 EFECTE NEGATIVE generate de pandemie

Asaftei Bogdan

Cronica unei scumpiri total NEJUSTIFICATE: prețul gazelor crește la iarnă

econtext

CORONAVIRUS ROMANIA. Topul scumpirilor cauzate de criza pandemiei de coronavirus

Cazaban Emilia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More