10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

UNDE SE MOARE CEL MAI MULT IN ROMANIA: situatia pe fiecare judet

Sa faci un copil in Romania a devenit pentru multi dintre compatrioti o misiune aproape imposibila, daca tii cont de perspectivele socio-economice din tara noastra.

Sau, altfel spus, daca te gandesti la costurile pentru intretinerea si cresterea unui copil, astfel incat sa-i oferi tot ceea ce este mai bun pentru el, de la mjloacele de zi cu zi, pana la educatie si alte resurse de acest gen.

Natalitate/deces

Din acest motiv, nu e nicio surpriza faptul ca se nasc tot mai putini copii in Romania, astfel incat sporul populatiei a trecut de multi ani pe minus. Adica mor mai multi oameni decat se nasc: numarul persoanelor decedate este superior nou-nascutilor, astfel incat populatia tarii este pe minus de ceva timp.

In acest sens, ne-am intrebat care ar fi zonele din Romania unde sporul natural negativ este cel mai pregnant. Adica unde se moare cel mai mult, unde sunt cele mai multe persoane decedate in raport cu nou-nascuti.

La o prima vedere, am spune ca orasele mari conduc, intrucat au cea mai mare populatie si, implicit, cele mai mari rate de natalitate si deces. Dar lucrurile nu stau in totalitate asa. Bineinteles, exista multe alte criterii care influenteaza aceste rate, de la calitatea vietii, la poluare si gradul de industrializare, la veniturile populatiei, la mediul rural/urban etc.

Vezi statistica pe fiecare judet si articolul integral aici.

Related posts

Prognoza meteo 7 iunie 2023. Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării

econtext

Cutremur în zona seismică Vrancea, duminică dimineața. Ce intensitate a avut mișcarea seismică

econtext

COD GALBEN! Vânt și precipitații abundente peste România!

Nemeșan Iulian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More