33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ungaria cutremură toată Europa! Anunțul venit acum de la Budapesta

Ungaria cutremură toată Europa! Șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, a declarat că politica externă a Ungariei va rămâne ungurească și suverană. Acesta a adăugat că Executivul de la Budapesta nu va ceda niciunei presiuni internaționale și va continua să se concentreze pe interesele naționale.

Politica externă a Ungariei va rămâne ungurească şi suverană

Politica externă a Ungariei „va rămâne ungurească şi suverană”, a declarat șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, luni, pe 4 septembrie, în fața ambasadorilor țării sale. Acesta a adăugat că executivul de la Budapesta nu va ceda niciunei presiuni internaţionale, şi va continua să se concentreze pe interesele naţionale.

În cadrul conferinței anuale a diplomaților ungari, Peter Szijjarto a spus că obiectivul principal al guvernului este de a asigura securitatea şi dezvoltarea Ungariei, în pofida „celor mai grave provocări economice şi de securitate de până acum la adresa Europei”, relatează MTI.

Ministrul maghiar de Externe a sugerat că măsurile guvernului de la Budapesta „vor merge cu siguranţă contrar aşteptărilor mainstream-ului internaţional liberal”, iar „diplomaţii (ungari) trebuie să fie pregătiţi să-şi facă treaba sub o mare presiune internaţională”.

„Din fericire, suntem obişnuiţi cu aceasta”, a adăugat acesta.

Ungariei „va rămâne ungurească şi suverană”, a declarat șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, luni, pe 4 septembrie, în fața ambasadorilorPeter Szijjarto se așteaptă la presiuni

Peter Szijjarto a spus că se aşteaptă la o „presiune deosebit de mare” în special în două probleme. Una dintre acestea ar fi războiul din Ucraina, care „nu este războiul Ungariei”, potrivit acestuia. Șeful diplomației maghiare a subliniat că Executivul de la Budapesta a condamnat războiul şi sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei.

„Noi nu suntem responsabili şi nimeni nu ne poate cere să plătim preţul. Refuzăm în continuare să participăm (la conflict)”, a declarat el.

Ministrul maghiar de Externe a mai precizat că Ungaria și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Ucraina ar fi „redus serios” învăţământul în limba maghiară pentru etnicii unguri, însă „aliaţii noştri, prietenii noştri, colegii noştri din UE nu ar recunoaşte această problemă”.

„Atât timp cât Ucraina refuză să restaureze drepturile comunităţii ungare, noi nu putem sprijini începerea negocierilor sale de aderare la Uniunea Europeană”, a spus el.

Canalele de comunicare cu Rusia ar trebui menținute

Potrivit lui Peter Szijjarto, canalele de comunicare cu Rusia ar trebui menţinute, „în caz contrar, până şi speranţa pentru pace va dispărea”. Acesta a adăugat că Ungaria nu îşi va rezilia nici acordurile sale cruciale în domeniul energiei.

Între timp, Ungaria a devenit „un punct de întâlnire între investiţiile vestice şi cele estice”, a spus el.

„Şi în această problemă ne vom confrunta cu o mare presiune, pentru că nu suntem singura ţara care vrea aceste investiţii”, a spus șeful diplomației maghiare.

Unele ţări din Europa de Vest au, de asemenea, privirile aţintite spre aceste proiecte şi „ele vor spune tot felul de lucruri despre noi”, a afirmat el.

„Vor spune că noi trebuie să încetăm cooperarea economică cu China, bineînţeles pentru că ele însele doresc să atragă acele proiecte ce oferă locuri de muncă pentru mii şi zeci de mii de oameni”, a declarat Peter Szijjarto.

Related posts

Adevarata miza a suspendarii presedintelui Traian Basescu

Asaftei Bogdan

TOPUL judetelor in functie de numarul somerilor din mediul privat. Vezi cati someri din sistemul public/privat sunt in fiecare judet

Asaftei Bogdan

SOCANT: Crin Antonescu nu mai este cel mai lenes senator. TOPUL CELOR MAI LENESI SENATORI

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix