33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ungaria este somată să aleagă: NATO sau Rusia: Șantajul maghiarilor trebuie oprit

Comportamentul Ungariei, vizavi de războiul din Ucraina, a fost foarte des criticat de oficiali din cadrul NATO sau al Uniunii Europene. Acum, un militar de rang înalt din Polonia spune că a venit timpul ca Ungaria să aleagă de partea cui este.

Generalul polonez Waldemar Skrzypczaka, fost comandant al forțelor terestre din armata poloneză. El este considerat în Polonia ca fiind un militar cu o experiență foarte mare și un foarte bun analist al acualului context al războiului din Ucraina.

Skrzypczaka afirmă că Ungaria a adoptat un comportament de șantaj la adresa NATO, iar pentru asta ar trebui să fie exclusă din alianță.

În ultimele luni, comportamentul Ungariei legat de politica de apropiere față de Rusia, a adus mai multe critici dure din partea unor șefi de state din cadrul Uniunii Europene, dar și oficiali din cadrul NATO.

„Dacă Ungaria este de partea lui Putin, atunci, trebuie să îi fie arătat ”cartonașul galben” și să i se transmită așa: dacă nu vă schimbați poziția, atunci părăsiți NATO. Nu se poate ca Ungaria să terorizeze întreaga Alianță, șantajul maghiar din cadrul NATO trebuie oprit. Dacă Orban, vrea să șantajeze NATO, atunci Ungaria trebuie să fie exclusă din Alianță. Trebuie precizat clar: poziția lui Orbán dăunează unității NATO. Budapestei trebuie să i se dea de înţeles: ori este cu NATO, ori împotrivă. În a doua situaţie, Alianța nu are nevoie de o astfel de Ungarie, este o povară politică și economică pentru organizație. Ţările cu o poziție precum cea a lui Orbán nu pot avea un loc în Alianță”, a afirmat generalul, citat de stiripesurse.

Ucraina a critica Ungaria

pace din Ucraina a reproșat guvernului ungar că a postat pe o rețea de socializare o înregistrare video postată la 30 mai, care pare să arate o hartă a Ucrainei fără Crimeea.

Clipul de 30 de secunde îndeamnă la încetarea războiului Rusiei în Ucraina, arătând în același timp o explozie suprapusă peste o hartă a Ucrainei, în care lipsește Crimeea. În mod oficial, Ungaria nu a recunoscut anexarea peninsulei de către Rusia în 2014.

”Identificarea peninsula Crimeea ca teritoriu care nu face parte din Ucraina merge
împotriva poziției repetate a Budapestei de susținere a suveranității Ucrainei și a integrității teritoriale în cadrul teritoriului său recunoscut internațional frontierele recunoscute internațional”, a declarat Ministerul ucrainean de Externe.

Oficialul de la Kiev a îndemnat Budapesta să nu mai valideze pretențiile Rusiei și să respecte poziția sa de membru al NATO și al Uniunii Europene.

Related posts

Între 26 și 27 august, are loc în premieră a Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, Festivalul Strada Armenească

econtext

Titanic revine pe ecrane! Vezi cine-i joacă pe Jack și Rose, după 25 de ani de la lansare!

Moise Lidia

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Japonia, Tenjin Matsuri, va avea loc în premieră în Europa, la București pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix