30.8 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

„Ungaria trebuie să schimbe Uniunea Europeană”. Viktor Orban a lansat un nou atac asupra liderilor de la Bruxelles

Ungaria trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles, a declarat sâmbătă prim-ministrul Viktor Orban, la congresul partidului său Fidesz, adăugând că UE trebuie schimbată, mai degrabă decât abandonată.

Viktor Orban a reiterat opoziţia guvernului său faţă de începerea discuţiilor cu Ucraina cu privire la aderarea acesteia la UE.

”Corectarea promisiunii greşite (de la Bruxelles) de a începe discuţiile (cu Ucraina despre aderarea la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de UE”, a spus Orban, adăugând că va lupta împotriva încercărilor UE pentru a stabili migranţii în Ungaria, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Ungaria nu vrea Ucraina în UE

Orban, care a fost blocat într-o dispută cu Bruxelles-ul cu privire la fondurile UE îngheţate din cauza retragerii democratice a guvernului său, a declarat săptămâna aceasta că strategia UE de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei a eşuat şi că se opune începerii negocierilor de aderare cu Kiev.

Ucraina, care a solicitat să adere la UE la câteva zile după invazia Rusiei din februarie 2022, consideră aderarea drept o prioritate de vârf.

Problema începerii discuţiilor de aderare cu ţara va fi pe ordinea de zi la un summit al UE de luna viitoare.

Decizia de a invita Ucraina să înceapă discuţiile de aderare la summit este ”în pericol”, a declarat vineri un înalt oficial al blocului, citând rezistenţa maghiară care ar putea obstrucţiona unanimitatea a 27 de ţări UE drept unul dintre motive.

Orban: „Vom rezista ideilor nebuneşti ale birocraţilor de la Bruxelles”

În timp ce Ungaria iese dintr-o criză a inflaţiei, naţionalistul Orban a început săptămâna aceasta să militeze intens pentru alegerile parlamentare europene care vor avea loc în iunie anul viitor.

Guvernul său a trimis vineri un sondaj cetăţenilor săi prin care întreabă dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri Ucrainei sau să îi acorde calitatea de membru.

”Vom rezista ideilor nebuneşti ale birocraţilor de la Bruxelles, invaziei migranţilor, propagandei de gen şi vom rezista iluziilor legate de război (din Ucraina) şi de aderarea nepregătită a Ucrainei la UE”, a spus Orban partidului său, care este la guvernare din 2010.

Related posts

Bucharest Jazz Festival 2023 va avea loc în această toamnă, în perioada 7-10 septembrie

econtext

Se caută spioni! SRI face angajari. Ce posturi sunt disponibile

econtext

Taxa pe Soare contestată de Asociația Prosumatorilor. Guvernul vrea mai mulți bani de la români

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix