19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Japonia, Tenjin Matsuri, va avea loc în premieră în Europa, la București pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale”

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Japonia, Tenjin Matsuri, va fi adus pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București în primul weekend din luna noiembrie. Evenimentul va include performance-uri, parade tradiționale, muzică și dansuri rituale, oferind publicului o experiență captivantă și autentică a culturii japoneze.

Festivalul Tenjin Matsuri se desfășoară în premieră nu doar în București, ci și în Europa, fiind rezultatul unei strânse colaborări între Guvernul României și Guvernul Japoniei. Ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, consideră acest eveniment o oportunitate unică pentru promovarea schimburilor culturale între cele două țări.

Reprezentațiile de la Teatrul Național București includ o selecție variată de evenimente și activități care oferă o perspectivă autentică asupra culturii japoneze. Acestea includ performance-ul de tobă Taiko, dansatori Danjiri și dansul dragonului. De asemenea, vor avea loc parade tradiționale cu costume colorate, muzică și dansuri rituale japoneze autentice.

Spectacolele au loc pe 4 și 5 noiembrie la Sala Pictură de la TNB, începând cu ora 10:00. Accesul este gratuit și se face pe bază de invitație, care poate fi obținută online.

Tenjin Matsuri este un festival dedicat lui Sugawara no Michizane, un învățat celebru din secolul al X-lea, care, după moartea sa, a devenit un zeu ceresc. Festivalul are o istorie de peste 1.000 de ani și este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Japonia. Luna noiembrie este Luna Culturală Japoneză în București și este marcată anual de ambasada Japoniei.

Related posts

Elena Udrea este în culmea fericirii! Nu-și dorește nimic mai mult

econtext

Legea bugetului de stat pe 2024. Parlamentul decide ce se întâmplă cu banii românilor. Opoziţia anunţă avalanşă de amendamente

econtext

Scandal imens în familia lui Leo de la Strehaia în timp ce acesta se zbate între viață și moarte! S-au furat 20 de galbeni!

Axinte Dan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix