2.5 C
București
19 ianuarie 2025
econtext.ro
ACTUAL

Urmează un an foarte greu. Ordonanţa Trenuleţ închide jumătate dintre unităţile HoReCa

Urmează un an foarte greu. Ordonanţa Trenuleţ închide jumătate dintre unităţile HoReCa. Reducerea pragului de taxare pentru microîntreprinderi la 250.000 de euro, din 2025, şi la 100.000 de euro, din 2026, va avea un impact negativ asupra sectorului HoReCa.

Urmează un an foarte greu. Ordonanţa Trenuleţ închide jumătate dintre unităţile HoReCa. Reducerea pragului de taxare pentru microîntreprinderi la 250.000 de euro, din 2025, şi la 100.000 de euro, din 2026, va avea un impact negativ asupra sectorului HoReCa (industria ospitalităţii).

precum şi creşterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%, propuse cu doar 3 zile înainte de implementare, sunt ilegale şi vor afecta grav întreaga economie a ţării, susţin reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).

Urmează un an foarte greu. Ordonanţa Trenuleţ închide jumătate dintre unităţile HoReCa

„În primul rând, ordonanţa trebuia sa înceapă cu o măsură care să ducă la diminuarea cheltuielilor aparatului de stat! Ori eu nu văd nimic concret legat de acest lucru!

Doar câteva tăieri de prime şi sporuri ce nu vor avea un impact semnificativ! În al doilea rând, cred că diminuarea plafonului pentru microîntreprinderi e o greşeală… practic, în corelaţie cu majorarea salariului minim, jumătate se vor închide!”, a afirmat Razvan Baltă, reprezentant FPIOR, citat în comunicatul organizaţiei, conform Agerpres.

Pe de altă parte, reprezentanţii FPIOR salută efortul de a menţine TVA la cota actuală, precum şi „compromisul făcut cu voucherele de vacanţă”, însă aceştia consideră că este important să se ştie „pentru cât timp”.

„Avem soluţii mai simple. Reveniţi asupra deciziei cu salariul minim. Nu ne-o permitem nici noi, nici Guvernul. S-a confirmat azi prin motivaţia la OUG.

Totuşi, într-o firmă privată, când s-a luat o măsură proastă, se revine asupra ei. Nu se muşamalizează cu alte 100 de decizii proaste şi devastatoare.

Nu vedem în OUG de azi reducerea cheltuielilor din aparatul de stat. Solicităm urgent Guvernului asumarea motivaţiilor din OUG de azi: sunt decizii pe care dumnealor le-au luat, de curând, tot fără să consulte mediul de afaceri.

Solicităm retragerea legii privind mărirea salariilor, pe care noi, mediul privat, nu o putem susţine şi pe care Guvernul tocmai a declarat azi, prin motivaţia OUG, că nu o poate susţine.

Aceasta este cauza. Aici trebuie raparat. Altfel intrăm cu toţii în colaps.

Solicităm astăzi Guvernului să elimine din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă toate măsurile care au impact asupra mediului de afaceri, inclusiv reducerea pragului la microîntreprinderi, creşterea impozitului pe dividende şi eliminarea facilităţilor fiscale din anumite domenii”, au precizat reprezentanţii FPIOR. Valentin Şoneriu, preşedinte FPIOR, a menţionat că întreg mediul de afaceri vrea o Românie stabilă şi investiţii în educaţie şi sănătate.

Related posts

O nouă creșă a fost inaugurată și dată în folosință în Sectorul 4

econtext

Alegerile europarlamentare. Primele rezultate oficiale de la BEC

econtext

În weekend, echipele Termoenergetica au înlocuit țevile de pe Calea Griviței din Sectorul 1

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More