33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Valul de cutremure din România. Gheorghe Mărmureanu vine iar cu previziuni

Seismolog Gheorghe Mărmureanu a adus în discuție perspectivele unui eveniment seismic de amploare ce ar putea afecta România.

Gheoghe Mărmureanu a venit cu explicații în contextul în care Turcia a fost afectată destul de puternic de un cutremur. Mai mult, în țara noastră a avut loc, acum o zi, un seism.

Seismologul a prezentat informații cu privire la posibilitatea apariției unui nou cutremur în România. El a discutat despre probabilitatea unui seism de mari proporții.

El a luat în considerare recentele activități seismice înregistrate atât în țară, cât și în Turcia.

Gheoghe Mărmureanu, despre un posibil cutremur major în România
Gheorghe Mărmureanu a discutat despre cutremurul recent din zona Olteniei, care a avut loc ieri. A avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter.

Evenimentul seismic s-a produs în apropierea următoarelor localități: la 10 km nord de Târgu Jiu, la 73 km sud-est de Hunedoara, la 76 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, la 84 km vest de Râmnicu Vâlcea, la 87 km sud de Deva și la 98 km sud-vest de Sibiu, conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„Nu urmează ceva mai rău în zona Gorj, nu facem prostii de-astea! Nu au cum să fie cutremure foarte mari, de 6 sau de 7 grade pe scara Richter, ca în Vrancea.

Treaba asta cu zona Olteniei a început, în urmă cu vreo 20 de ani. Acolo e ceva aparte, într-adevăr, dar nimic grav. Oamenii s-au speriat, firește, din cauză că nu sunt obișnuiți cu seismele, ca cei din zona Vrancea”, a comentat Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu

Cutremurele din Turcia nu au legătură cu România

Gheorghe Mărmureanu a explicat și că seismele din Turcia nu au absolut nicio legătură cu cele din Oltenia. De asemenea, ele nu au legătură cu seismele din România, în general.

Acesta a explicat că a studiat cutremurele din Turcia timp de 16 ani și a subliniat că acestea nu au un impact direct asupra României.

Seismologul a detaliat că, după ce traversează teritoriul turc, undele seismice se îndreaptă către Istanbul și apoi sunt deviate spre stânga, îndreptându-se către Africa și până la Oceanul Atlantic, potrivit Playtech Știri.

Related posts

Piedone candidează la Primăria Capitalei. La Sectorul 5 îl va propune pe fiul său

econtext

Alexandru Piturca ramane in libertate! Instanta a repsins cererea de arestare!

Avramescu Radu

Nicușor Dan: Contracandidatul meu va fi cel al PSD-ului. Invitația de la PNL mă onorează, dar voi candida independent

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix