22.9 C
București
14 iunie 2024
econtext.ro
TURISM

Verdict: Noua tari europene au decis sa mentina restrictiile pentru romani si bulgari pana la finele anului 2013. Vezi care sunt aceste state

Italia si Republica Ceha au informat Comisia Europeana ca vor aplica pe deplin legislatia UE privind libera circulatie a muncitorilor romani si bulgari, incepand cu ianuarie 2012.

Altfel spus, cele doua state vor permite accesul pe piata muncii pentru romani si bulgari fara nici o restrictie.

In schimb, noua state – Marea Britanie, Irlanda, Germania, Belgia, Franta, Luxemburg, Malta, Olanda si Austria – au notificat UE ca vor mentine restrictiile pana la sfarsitul anului 2013.

Toate cele noua state membre care au trimis notificari au oferit explicatii privind evaluarea asupra unei perturbari grave a pietei fortei de munca in cazul in care ar fi deschis piata muncii. Daca notificarile nu ar fi fost trimise pana la 1 ianuarie 2012, tarile respective ar fi fost obligate sa ridice interdictiile pentru muncitorii romani si bulgari.

Tratat

Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE le permite tarilor UE-25 (tarile fondatoare si cele care au aderat la UE pana la 1 ianuarie 2007) sa restrictioneze temporar accesul liber al lucratorilor din Romania si Bulgaria.

Cele 25 de tari au voie sa ne limiteze accesul pe o perioada maxima de sapte ani, impartita in trei etape (2 plus 3 plus 2 ani). In decursul acestei perioade, o clauza de salvgardare permite unui stat membru sa reintroduca restrictiile daca exista perturbari grave pe piata fortei de munca sau pericolul acestora (asa cum a procedat Spania la 22 iulie acest an).

Aceasta perioada de sapte ani se incheie la 31 decembrie 2013, ceea ce inseamna ca aceste tari nu mai pot prelungi interdictiile incepand cu aceasta data.

Econtext si-a exprimat in dese randuri dezacordul fata de decizia de a interzice libera circulatie a muncitorilor in statele Uniunii Europene. In opinia noastra, o astfel de decizie este discriminatorie, iar Romania ar trebui sa ia masuri punitive in acest sens.

http://www.econtext.ro/eveniment–2/social/verdict-noua-tari-europene-au-decis-sa-mentina-restrictiile-pentru-romani-si-bulgari-pana-la-finele-anului-2013-vezi-care-sunt-aceste-state.html

 

Related posts

Topul celor mai însorite și ploioase orașe din Europa! Nume surpriză printre primele clasate!

Nemeșan Iulian

Ce servicii solicită românii când rezervă o cameră de hotel pentru vacanţă

Cazaban Emilia

Secretul ascuns într-una dintre cele mai frumoase peşteri din lume, situate în România

Vlad-Tătaru Andreea

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix