10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Viktor Orban a uimit pe toată lumea. Cu cine s-a întâlnit premierul Ungariei

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a efectuat o vizită în China, cu ocazia unui forum din cadrul Inițiativei Belt and Road.

Viktor Orban, un prieten al Chinei

Viktor Orban, premierul Ungariei, a fost în centrul atenției diplomatice, desfășurând o serie de întâlniri de mare importanță cu liderii Rusiei și Chinei în cadrul Forumului Belt and Road din China. Această platformă a devenit un loc de discuții strategice și colaborare pentru oficialii din întreaga lume.

Cu un context geopolitic tensionat, în care relațiile internaționale sunt puse la încercare, întâlnirea prim-ministrului ungar cu Vladimir Putin a reprezentat un moment notabil. Premierul ungar a discutat cu președintele rus într-un climat de cordialitate și încredere. Liderul de la Kremlin a subliniat importanța menținerii și dezvoltării relațiilor cu țările europene. El a evidențiat Ungaria ca un partener valoros.

„În ciuda faptului că în condițiile geopolitice de astăzi, oportunitățile de menținere a contactelor și de dezvoltare a relațiilor sunt foarte limitate, cu toate acestea, nu poate decât să ne satisfacă faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt menținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria”, a spus Vladimir Putin.

Viktor Orban, un prieten al Chinei

Cu precădere, dialogul cu liderul chinez, Xi Jinping, a fost un alt moment-cheie. Xi a salutat cu căldură participarea lui Orban la Inițiativa Belt and Road, numindu-l un „prieten.”

Acest elogiu a subliniat contribuția Ungariei la promovarea dezvoltării și consolidării cooperării Belt and Road, un plan ambițios de construire a infrastructurii globale și rețelelor energetice care să lege Asia, Africa și Europa.

„Te considerăm un prieten. Ați susținut în mod activ construirea în comun a Belt and Road și ați contribuit la promovarea dezvoltării de înaltă calitate a cooperării Belt and Road”, i-a spus Xi lui Orban, potrivit Reuters.

Viktor Orban

Legăturile cu China s-au intensificat

Ungaria, cu Viktor Orban premier, a intensificat legăturile cu China, transformându-se într-un partener cheie în comerț și investiții. Această apropiere nu face altceva decât să contrasteze cu tendințele altor țări UE, care încearcă să diversifice relațiile și să devină mai puțin dependente de cea de-a doua economie mondială.

Participarea lui Viktor Orban la Forumul Belt and Road reprezintă un semn clar al importanței pe care Ungaria o acordă inițiativei lui Xi Jinping. Această platformă oferă țărilor posibilitatea de:

– a coopera
– a contribui la conectarea a trei continente prin infrastructură și rețele energetice.

Related posts

Pensii mai mici pentru un milion de români! Cine sunt cei care vor fi afectați

econtext

Prognoza meteo, 3 decembrie 2023. Ploi și temperaturi scăzute

econtext

Apare un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria. Unde se va deschide

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More