5 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL

Viktor Orban anunță un adevărat război la graniță: „Au deschis focul asupra polițiștilor noștri”

Viktor Orban spune că adevăratele probleme cu migranții nu sunt la granița cu România, ci la granița sudică a Ungariei. Pentru a opri migranții, polițiștii unguri au deschis focul la granița cu Serbia. Niciun cuvânt despre granița cu România.

Viktor Orban recunoaște, în mod direct, că migranții de care se plânge inclusiv Austria nu vin pe o rută în care se află și România. Migranții vin în Ungaria de la granița sudică cu Serbia. Unde se duce un adevărat război.

Viktor Orban anunță un adevărat război la graniță: „Au deschis focul asupra polițiștilor noștri”

„Au trecut Rubiconul”, a condamnat premierul Ungariei, Viktor Orban, invazia de azilanți. În nopțile trecute, a spus el, migranții au deschis focul asupra polițiștilor de frontieră cu puști de asalt, încercând să tragă pentru a intra în Europa.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat în parlamentul de la Budapesta, că „pactul de migrație de la Bruxelles a eșuat”. „Violențele sunt în creștere la granița de sud a Ungariei. Migranții ilegali trag chiar și noaptea în polițiștii de frontieră cu arme automate. 168 de ofițeri au fost răniți până acum în astfel de atacuri, unii dintre ei grav. Rezultatul incredibil: Ungaria a împiedicat 128.000 de treceri ilegale ale frontierei numai în acest an, potrivit lui Orban.

În discursul său, Orban i-a comparat pe miile de tineri care iau cu ambarcațiunile în fiecare zi cu asalt insula italiană Lampedusa din Marea Mediterană cu o „armată invadatoare”. Anterior, el a declarat că pactul UE privind migrația este pur și simplu „inacceptabil”. Bruxelles-ul abuzează de puterea sa, a spus el: „Vor să mute migranții în Ungaria cu forța. Acest lucru este inacceptabil, vor să transforme cu forța Ungaria într-o țară de migranți”, a declarat deja premierul la X în iunie.

Related posts

Primele date de la Parchetul General pun sub semnul întrebării varianta IGSU

econtext

Haos la metrou. Defecțiune între Eroii Revoluţiei şi Piaţa Unirii

econtext

Lovitură dură! Curtea de Apel: Clotilde Armand rămâne sub acuzație!

Cazaban Emilia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More