19.1 C
București
16 septembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Viktor Orban creşte tensiunea în UE, înaintea summitului extraordinar de la Bruxelles

Viktor Orban creşte tensiunea în UE, înaintea summitului extraordinar de la Bruxelles. Tensiunile se adâncesc înainte de summitul cheie al UE, în timp ce liderii europeni resping cererile nerezonabile.

Viktor Orban creşte tensiunea în UE, înaintea summitului extraordinar de la Bruxelles. Tensiunile se adâncesc înainte de summitul cheie al UE, în timp ce liderii europeni resping cererile nerezonabile ale Ungariei.

Liderii Uniunii Europene se vor întâlni la Bruxelles, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru un summit destinat încheierii unui acord, privind finanţarea pe termen lung a Ucrainei. Dar premierul maghiar Viktor Orban se opune.

Viktor Orban creşte tensiunea în UE, înaintea summitului extraordinar de la Bruxelles
Cu doar câteva zile până la summitul liderilor UE, de joi, nu este încă clar dacă 26 de șefi de stat și de guvern îl pot convinge pe Viktor Orbán, liderul executivului de la Budapesta, să accepte un ajutor financiar pe termen lung, pentru Ucraina.

Un înalt diplomat european a declarat în această dimineață că statele membre sunt unite atunci când vine vorba de a se opune cererilor Budapestei.

Va reuşi UE să convingă Ungaria? „Sper că da, deși, ca de obicei, [Orban] va încerca să extragă cât mai multe concesii”, a spus diplomatul.

„De data aceasta însă”, a continuat acesta, „sper că [Budapesta] nu are nimic de câștigat. Statele membre sunt destul de unite împotriva celor patru cereri nerezonabile ale Ungariei.

În același timp, se transmit mesaje despre posibilele consecințe, pentru comportamentul obstructiv continuu al Ungariei”.

Între timp, un înalt oficial european a declarat că summitul poate merge în mai multe direcții.

„Greu de spus, cred că toate opțiunile sunt deschise”, a declarat acesta, sub protecţia anonimatului, conform The Guardian.

Pe de altă parte, Kaja Kallas, premierul estonian, a declarat că „trebuie să continuăm cu utilizarea activelor înghețate ale Rusiei pentru Ucraina”.

„Nu este doar ceea ce trebuie făcut din punct de vedere moral, ci și din punct de vedere legal”, a spus ea.

Kallas a adăugat că așteaptă cu nerăbdare „să discute despre următorii pași, cu liderii UE, în această săptămână” la summitul Consiliului European.

Related posts

Bloc în flăcări în Rahova! Panică totală printre locatari!

Cazaban Emilia

Pe 24 iunie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” se organizează Târg de Sânziene

econtext

Risc ridicat de atentat terorist la Kogălniceanu și Deveselu, în România. Ce înseamnă asta?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More