23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

Viktor Orban vrea să știe unde s-au dus banii. Comisia Europeană, acuzată că a adus UE în pragul falimentului

Viktor Orban a reacționat dur după ce cei de la Comisia Europeană au cerut ca statele UE să-şi suplimenteze contribuţiile la bugetul comunitar.

Premierul ungar Viktor Orban susține că cei de la Comisia Europeană au adus UE în „pragul falimentului” şi caută acum fonduri noi pentru a susţine nu doar ajutorul financiar pentru Ucraina, ci şi „creşterea salariilor birocraţilor de la Bruxelles”.

„Toată lumea are o singură întrebare la Bruxelles acum: unde s-au dus banii ?”, a spus Orban.

El a avut această reacție într-un clip video pe care l-a postat pe Facebook înaintea începerii summitului european.

Bruxellesul cere statelor UE încă 50 de miliarde de euro

Potrivit acestuia, Comisia Europeană a propus un amendament la bugetul UE „şi cere contribuţii suplimentare de sute de miliarde din partea statelor membre”. În consecință, se ridică întrebarea „cum s-a putut ca UE să fie împinsă în pragul falimentului”.

Detaliind propunerea Comisiei, el a amintit că Bruxellesul cere statelor UE fonduri de încă 50 de miliarde de euro „astfel încât să le poată da Ucrainei, deşi nu poate justifica cum au fost folosiţi banii cu care deja am contribuit”.

Polonia şi Ungaria nu au primit până în prezent niciun cent

„Ei vor mulţi bani din partea statelor membre pentru a plăti dobânzile pentru împrumuturile efectuate” şi din care „Polonia şi Ungaria nu au primit până în prezent niciun cent”, a continuat Orban, făcând referire la fondurile ce revin Ungariei şi Poloniei în planul european de redresare în urma pandemiei, dar care au fost blocate de Comisia Europeană pentru aceste două ţări în urma conflictelor cu ele legate de statul de drept.

Orban a mai spus că cei de la Comisia Europeană „vor mai mulţi bani pentru migraţie, nu pentru a proteja frontierele, ci pentru a aduce migranţi” în UE.

Cine este responsabil pentru împingerea UE în pragul falimentului
„Şi, desigur, nu au uitat de ei înşişi. Cer miliarde de euro pentru a creşte salariile birocraţilor de la Bruxelles”, mai remarcă Orban.

Aşadar, „vrem în primul rând să ştim cum au fost cheltuiţi toţi banii cu care am contribuit. Şi apoi vrem un răspuns la întrebarea cine este responsabil pentru împingerea UE în pragul falimentului”, a concluzionat premierul ungar.

El declarase deja că cererea Comisiei Europene ca statele UE să-şi majoreze contribuţiile la bugetul comunitar este „inacceptabilă”, mai ales că Bruxellesul i-a blocat Ungariei nu doar fondurile pentru PNRR, ci şi pe cele din politica de coeziune.

Related posts

Criza a fost miraculoasa pentru unii: salariile au crescut in anumite sectoare cu peste 40%. Vezi ce angajati au avut parte de asemenea minuni

Asaftei Bogdan

„Nu va înlocui numerarul.” Uniunea Europeană pregăteşte introducerea unui euro digital pe care nimeni nu îl aşteaptă

econtext

O bancă din România pune la dispoziția clienților plata RCA-ului în 4 rate!

Vlad-Tătaru Andreea

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix