21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Vladimir Putin a recunoscut public, în premieră, că în Ucraina are loc un război

Preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat public, în premieră că ce se întâmplă în Ucraina este război şi a acuzat Occidentul de declanşarea lui.

Declraţiile lui Vladimir Putin au fost făcute în cadrul discursului ţinut de liderul de şa Kremlin în cadrul Forumului economic anual, care a avut loc vineri, 16 iunie, în oraşul Sankt Petersburg. Putin s-a arătat încrezător că Rusia va ieşi învingătoare din acest război.

„Acesta este războiul”

„Ce este acesta dacă nu război? Acesta este războiul. A durat aproape nouă ani. Și atunci contrapartenerii noștri au refuzat public să asigure stabilitatea prin mijloace pașnice. Am fost forțați să folosim forța militară în încercarea de a pune capăt acestui război. Nu este nevoie să te transferi de la un cap bolnav la unul sănătos. Nu noi i-am dus de nas, ci ei sunt cei care nu au respectat acordurile de la Minsk”, a declarat şeful de la Kremlin.

Putin este optimist

Vladimir Putin s-a arătat optimist că Rusia va ieşi învingătoare. „Noi ne-am stabilit sarcini legate de demilitarizare și denazificare. În curând, Ucraina va înceta să mai aibă echipament, nu va rămâne cu nimic, la ei totul este venitdoar din exterior. Doar cu cadourile nu poţi lupta atât de mult. Şi nici nu poţi câştiga. Iar industria noastră de apărare lucrează zi de zi. Am crescut producția militară de 2,7 ori și de zece ori pe segmentele cele mai solicitate. Afacerile funcționează zi și noapte. Avem o marjă foarte mare de siguranță. Cât despre așa-zisa contraofensivă, undeva unitățile ucrainene reușesc să ajungă în prima linie de apărare, undeva eșuează. Ei folosesc rezerve strategice. Dar nu au atins niciunul din obiectivele pe care şi le-au propus. În schimb au pierderi foarte mari. Pierderile lor sunt de peste 1 la 10 în comparație cu armata rusă. Până în prezent, armata ucraineană a pierdut 186 și 418 vehicule blindate. În acest moment, ucrainenii fac o altă încercare de a ataca în mai multe zone. Armata ucraineană însă nu are nicio șansă”, a spus preşedintele rus.

Amintim că până nu demult Vladimir Putin a numit invazia dun Ucraina „operaţiue militară specială”, iar mai mulţi ruşi care au declarat că este vorba de un război s-au ales cu amenzi usturătoare sau au fost arestaţi.

Related posts

Senatul SUA, în plin scandal. Un angajat a livrat Ucrainei echipamente de lunetiști

econtext

Rusia bombardează continuu orașul Harkov pentru a sili locuitorii să se evacueze

econtext

Alina Kabaeva, amanta lui Putin, a recunoscut: Îl iubesc atât de mult

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix