19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Vladimir Putin ar putea fi arestat! Va merge în Turcia deși s-a emis un mandat de arestare pe numele său

Liderul de la Kremlin a acceptat invitaţia omologului său turc recent reales în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, de a efectua o vizită în Turcia. Anunțul a venit în contextul în care Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis pe numele lui Vladimir Putin un mandat de arestare.

Consilierul pe probleme politice al lui Vladimir Putin a declarat într-o conferință de presă că Recep Tayyip Erdogan şi-a confirmat invitaţia făcută președintelui rus de a efectua o vizită în Turcia.

Recep Tayyip Erdogan l-a invitat pe Vladimir Putin în Turcia

„Preşedintele turc şi-a confirmat invitaţia făcută preşedintelui nostru de a efectua o vizită în Turcia”, a declarat Iuri Uşakov, consilierul pe probleme politice al lui Vladimir Putin, conform Interfax.

De asemenea, consilierul prezidențial a subliniat că planurile pentru această călătorie sunt în stadiu de realizare, iar o dată exactă nu a fost încă stabilită.

CPI a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Amintim că anunțul a venit în contextul în care Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis în aprilie un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin sub acuzaţia de deportare ilegală de copii ucraineni şi transferul lor din zonele ocupate din Ucraina în Rusia, ceea ce constituie o crimă de război în conformitate cu Statutul de la Roma, tratatul fondator al Curţii, semnat de 123 de ţări.

În acest context, participarea liderului rus la summitul anual al BRICS în această vară la Johannesburg este considerată puţin probabilă. Africa de Sud recunoaşte jurisdicţia CPI şi ar fi obligată să îl aresteze pe Putin de îndată ce preşedintele rus ar pune piciorul pe teritoriul său.

Turcia nu este însă semnatară a Statului de la Roma, actul fondator al CPI, iar observatorii apreciază că, mai mult ca sigur, Ankara nu va pune în practică mandatul de arestare împotriva lui Vladimir Putin.

Mai mult, Turcia a ezitat să participe la sancţiunile împotriva Rusiei încă de când aceasta a invadat Ucraina în februarie 2022.

Doi lideri de la Moscova au criticat dur discursul lui Vladimir Putin în fața propagandiștilor

În altă ordine de idei, ultranaționalistul Igor Girkin l-a criticat pe liderul de la Kremlin fără menajamente, subliniind că discursul a spulberat optimismul simțit în prima săptămână a ofensivei ucrainene.

„Discursul de astăzi (14 iunie – n.r.) al Comandantului Suprem către corespondenții de război a spulberat instantaneu tot optimismul reținut pe care îl simțisem cu privire la prima săptămână a ofensivei inamice”, spunea Igor Girkin pe canalul său de Telegram, adăugând „Nu pot să descriu altfel decât în ​​cuvintele domnului Shvonder din „Inima de câine” (o novelă satirică de Mihail Bulgakov – n.r.): Este… un fel de rușine!”.

Related posts

Avioane spion din Suedia pentru Ucraina vor ghida avioanele F-16. Rusia a calculat unde vor lovi

econtext

Cutremur în Marea Neagră. Cel mai puternic a făcut valuri de 5 m și a distrus 1.200 case. În ce an?

econtext

Primele avioane de luptă F-16 vor ajunge în Ucraina în iunie din Olanda. Piloți antrenați în România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix