27.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Volodimir Zelenski ceartă din nou NATO: „NU există destulă unitate!”

Volodimir Zelenski „tună și fulgeră”, din nou. Președintele Ucrainei a lansat încă nou atac la adresa NATO.

Vineri, 7 iulie, Volodimir Zelenski a tras de mânecă oficialii NATO. El s-a arătat nemulțumit de faptul că șefii alianței nu manifestă mai multă deschidere față de aderarea accelerată a Ucrainei și a Suediei în NATO.

„Cred că nu există destulă unitate în acest domeniu. Şi este o ameninţare pentru forţa Alianţei. Este foarte important pentru securitatea lumii întregi”, a declarat Zelenski în cursul unei vizite în Slovacia.

„Ne aşteptăm la o unitate din partea Alianţei, pentru că unitatea este forţa NATO”, a declarat preşedintele ucrainean. Rusia mizează pe „slăbiciune şi lipsa de coeziune a Alianţei”, ceea ce „nu pot fi permise”, a adăugat liderul de la Kiev, potrivit Reuters.

Zelenski a cerut, de asemenea, noi programe de ajutor militar pentru armata sa.

„Nu doar promisiuni, ci termene precise”, a continuat președintele, care a solicitat „garanţii de securitate pentru Ucraina” înaintea unui important summit al NATO la Vilnius, în Lituania, care ar urma să se desfășoare în perioada 11-12 iulie.

Volodimir Zelenski, mesaj ferm din „turul de forță”: „Sper că vom da Ucrainei o viziune asupra aderării viitoare”
Vineri, 7 iulie, Volodimir Zelenski s-a deplasat în Slovacia, unde s-a întâlnit cu omologul său slovac Zuzana Caputova, care a îndemnat statele aliate din NATO să confere Ucrainei o viziune mai clară a candidaturii sale pentru aderarea la NATO.

Vizita lui Volodimir Zelenski în Slovacia a făcut parte dintr-o a treia etapă „turneului” președintelui ucrainean în mai multe state NATO.

„Ceea ce sper şi cred că vom da Ucrainei la Summitul NATO este o viziune asupra aderării viitoare, bineînţeles dacă condiţiile sunt îndeplinite, inclusiv cea mai importantă, şi anume sfârşitul războiului, al agresiunii militare în Ucraina”, a declarat Caputova într-o conferinţă de presă, transmisă de televiziuni, alături de Zelenski.

Related posts

Cum a eșuat experimentul Rusiei de a trimite deținute pe front. Mărturia unei condamnate: „A fost înspăimântător”

econtext

SUA vinde avioane de luptă americane F-16 Turciei. Decizia a fost luată

econtext

USL = PCR? Romania, pe locul trei in UE dupa numarul de ministri din Guvernul Ponta. TOPUL guvernelor europene dupa numarul ministrilor

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix