33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Volodimir Zelenski, dat în urmărire de autoritățile din Rusia. Ucrainenii spun că este un semn de „disperare”

Rusia l-a adăugat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe lista infractorilor dați în urmărire, un demers respins de Kiev drept un semn de „disperare” a Moscovei, relatează rfi.fr.

Autoritățile ruse l-au dat în urmărire pe Volodimir Zelenski

Numele lui Volodimir Zelenski a apărut sâmbătă pe lista persoanelor date în urmărire de pe site-ul Ministerului rus de interne, o bază de date online pe care figurează presupuși infractori căutați de autoritățile ruse.

Autoritățile ruse susțin că liderul ucrainean a fost dat în urmărire „în baza unui articol din codul penal”, fără să ofere și alte detalii.

Reacția Ucrainei

Ministerul ucrainean al afacerilor externe susține că decizia „demonstrează disperarea mașinăriei de stat și propagandei ruse, care nu știu ce altceva să mai inventeze pentru a atrage atenția”.

Președintele Volodimir Zelenski declara anul trecut că știe de cel puțin „cinci sau șase” tentative de asasinare a sa care au fost dejucate.

La o zi după trimiterea trupelor în Ucraina, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut un discurs în care a îndemnat armata ucraineană să îl înlăture de la putere pe Volodimir Zelenski.

Pe lista persoanelor date în urmărire de autoritățile ruse figurează zeci de mii de persoane, iar acolo sunt și alți politicieni străini și persoane publice.

Sâmbătă apăreau pe listă și comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Pavliuk, și fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko.

În martie a fost dată în urmărire și Kaja Kallas, premier al Estoniei.

Related posts

Emmanuel Macron cere mai multă fermitate din partea aliaților ucraineni: „Va fi potrivit să nu fim laşi”

econtext

Un avion Su-25 de 11.000.000$, capabil să lanseze rachete nucleare, doborât de forțele ucrainene

econtext

Zelenski spune că războiul se va desfășura în Crimeea și Marea Neagră în 2024. „Pentru noi acesta este un obiectiv militar”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix