19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Volodimir Zelenski, vizat de cel puțin cinci tentative de asasinat ordonate de Putin

Volodimir Zelenski a privit cu nepăsare eforturile repetate ale Rusiei de a încerca să-l asasineze, comparându-le cu nimic altceva decât cu o perioadă de Covid. Președintele ucrainean a afirmat că cel puțin „cinci sau șase” comploturi pentru a-i pune capăt vieții au fost dejucate cu succes de către serviciile de informații ale Ucrainei.

Referitor la tentativele de a-l înlătura, Volodimir Zelenski a explicat că primul plan a generat panică, asemănător cu primele momente ale pandemiei de Covid. Totuși, după aceea, situația nu a mai avut un impact atât de puternic.

Volodimir Zelenski a făcut față mai multor tentative de asasinat

Președintele ucrainean a recunoscut că nu mai ține evidența tuturor încercărilor de asasinat îndreptate împotriva sa de când Rusia a lansat o invazie pe scară largă pe 24 februarie anul trecut.

„Primul este foarte interesant, când este prima dată, și după aceea este la fel ca și Covid.

În primul rând, oamenii nu știu ce să facă cu asta și pare foarte înspăimântător. Apoi, serviciile de informaţii te previn că vine încă un grup în Ucraina (ca să încerce, n. red.)”, a spus Zelenski pentru The Sun.

La începutul invaziei lui Putin anul trecut, trupele speciale ruse au aterizat în Kiev cu parașute, cu intenția de a-l asasina pe Volodimir Zelenski.

Gărzile de corp ale președintelui au închis atunci biroul cu bariere improvizate și bucăți de placaj. Colaboratorii apropiați ai săi au fost echipați cu puști și echipament de protecție. Unul dintre ei a descris biroul ca fiind asemănător cu un „ospiciu”.

Rusia încă „dorește foarte mult” să îl înlăture

La aproape doi ani de la începutul războiului, liderul ucrainean declară că și acum Rusia încă „dorește foarte mult” să îl înlăture de la putere.

El știe chiar și numele de cod al ultimei lor misiuni de a-l înlătura, iar termenul limită este sfârșitul anului.

Întrebat despre numărul încercărilor făcute de Putin pentru a-l înlătura de la putere, Zelenski a răspuns: „Nu știu sigur, dar au fost cel puțin cinci sau șase”. Potrivit lui Zelenski, prima tentativă a fost organizată prin intermediul unui grup de mercenari.

Volodimir Zelenski

Fiind întrebat despre numărul exact al tentativelor la care a supraviețuit, liderul ucrainean a subliniat că nu știe exact.

„Numele operațiunii este Maidan 3. Este menită să schimbe președintele. Este la revedere. Poate nu prin ucidere. Mă refer la schimbare. Vor folosi orice instrumente au.

Așa că asta e ideea, până la sfârșitul anului. Au chiar și numit operația. Dar vezi, putem trăi cu asta”.

Volodimir Zelenski a evitat să abordeze întrebarea cu privire la posibilitatea ca Ucraina să fi efectuat sau nu asasinate în răspuns.

Mai mulți colaboratori pro-ruși au fost uciși sau răniți în atentate cu mașini capcană și capcane explozive, considerate a fi opera unor forțe speciale și partizani ucraineni.

Volodimir Zelenski a recunoscut că și el l-ar ucide pe Putin dacă ar avea ocazia

Chestionat în privința posibilității ca Ucraina să profite de o ocazie pentru a-l elimina pe Putin, dacă ar apărea una, Volodimir Zelenski a declarat: „Asta este războiul, iar Ucraina are toate drepturile să-și apere țara”.

În ceea ce privește contraofensiva de pe front, președintele a admis că eforturile țării sale în acest an nu au avansat așa cum spera.

Trupele angrenate într-o contraofensivă semnificativă au înaintat doar zece mile în cinci luni.

El a recunoscut că lipsa de progres a descurajat unele state aliate care își pun la îndoială capacitatea Ucrainei de a respinge forțele ruse, potrivit The Sun.

Related posts

Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, la memorialul improvizat pentru Navalnîi lângă fostul KGB

econtext

Cea mai tare dronă a SUA de 150.000.000$ ar urma să supravegheze flota Rusiei din Marea Neagră

econtext

Rusia o încasează: Cartier general bombardat, tren deraiat de explozie, uzină aruncată în aer

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix