17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Vreme însorită în Republica Moldova. Continuă să se încălzească

Vreme cu cer însorit, în cea mai mare parte a zilei, în majoritatea regiunilor din Republica Moldova. Maxima zilei ajunge la 5 grade, conform meteorologilor.

O zi de marți cu temperaturi normale pentru această perioadă, în Republica Moldova. Maximele ajung la medii de 5 grade Celsius, iar minimele coboară până la medii de -5 grade Celsius. Cerul va fi însorit în mare parte a zilei, în toată țara, după cum au transmis meteorologii. Așa că șansele de apariție a precipitațiilor sunt minime.

Vreme fără excese în Republica Moldova

Mercurul din termometre va urca, în continuare, miercuri, atunci când va ajunge în unele zone până la +7 grade, pe parcursul zilei.

Astăzi, cel mai cald va fi la Briceni și la Rîbnița, cu maxime de 5 grade Celsius. La Chișinău se vor înregistra 4 grade, la fel ca și la Cahul și Bălți. În timp ce la Ștefan-Vodă, cea mai ridicată valoare din termometre nu va depăși 3 grade Celsius. Vântul va sufla slab spre moderat în majoritatea regiunilor Basarabiei, conform meteorologilor.

În România, valorile termice diurne vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, însă dimineața și noaptea va fi în continuare rece, local geroasă în Transilvania. Cerul va fi variabil în vestul, nordul și centrul țării și mai mult senin în rest.

Cald pentru această dată, în România

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 12 grade, cu cele mai mari valori în zonele deluroase din Muntenia, iar cele minime se vor situa între -8 și 0 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -15 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

Vreme

Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, astfel că vor fi maxime cuprinse în general între 4 și 12 grade, iar minimele se vor încadra între -6 și 4 grade. Cerul se va înnora treptat dinspre nord-vest și mai ales din orele serii vor fi precipitații slabe în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul și Transilvania unde în cursul nopții trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, cu rafale mai intense îndeosebi pe creste, dar local la viteze mai mici – în a doua parte a intervalului și în sud-vestul și nord-estul teritoriului.

Related posts

Implementarea Planului Naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România (cod SMIS 136899)

econtext

Prognoza meteo 28 noiembrie 2023. Vin ninsorile în România. Care sunt zonele vizate

econtext

Se reamenajează spațiul verde din centrul Capitalei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More