33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Vremea azi, 9 iunie. Grindină, reprize de ploaie și rafale de vânt în unele regiuni ale țării

Vremea azi, 9 iunie. Ziua de vineri ne aduce mai multe reprize de ploaie în regiunile intracarpatice și se vor acumula cantități importante de apă.

În rest predomină vremea frumoasă și doar în Oltenia s-ar putea să vină câteva averse spre seară. Maximele pleacă de la 21 de grade în vest și în nord-vest și vor ajunge până la 30 de grade, în est și în sud-est.

Vremea în țară! Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici atmosfera rămâne însorită toată ziua, iar vântul va avea intensificări pe litoral. Temperaturile, mai ridicate decât joi, ajung la 29 de grade în zona Bărăganului. 

În Moldova sudică și în nordul Munteniei domină timpul frumos și se încălzește ușor.

După prânz se ating 30 de grade la Focșani.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât joi. Temperaturile urcă până la 29 de grade, dar în nordul Orientalilor apar câteva reprize de ploaie. Vor fi și descărcări electrice și s-ar putea să cadă grindină.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș atmosfera va fi instabilă. Sunt anunțate ploi zgomotoase, care pot aduce 40 de litri de apă pe metru pătrat. Apare și soarele pe parcursul zilei și maximele se opresc la 25 de grade la Satu Mare.

În ținuturile vestice se mai încălzește puțin și se ating 26 de grade, dar o să plouă. În perioade scurte de timp se pot strânge cantități mari de apă și sunt posibile vijelii și căderi de grindină.

În Transilvania vor fi perioade cu averse consistente, descărcări electrice, poate și grindină. Vedem și soarele printre nori, iar temperaturile ajung până la 27 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia avem parte de atmosferă plăcută și temperaturi în creștere. Spre seară se adună norii și sunt posibile averse.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi de până la 28 de grade.

Vremea în București

În București atmosfera va fi însorită și caldă. Soarele strălucește pe tot parcursul zilei și după prânz se ating 30 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte vremea va fi instabilă. Vor fi perioade cu averse, fenomene electrice și izolat căderi de grindină. Se pot strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat și vântul se intensifică pe timpul ploilor.

Vremea la mare

Pe litoral urmează o zi frumoasă, cu temperaturi normale de până la 25 de grade. Vântul va avea intensificări ușoare în prima parte a zilei, iar apa mării va avea valori cuprinse între 20 și 22 de grade Celsius.

Related posts

Prognoza meteo, 17 iulie. Încă o zi sufocantă. Temperaturile, pe regiuni

econtext

Meteorologii ANM anuțnă. Val de căldură intensă în București și sud-estul țării

econtext

Grupul de Investigații Politice: Cum au arestat Kovesi și Coldea un judecător pentru că acesta nu voia să-l condamne pe Voiculescu

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix