10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Vremea o ia razna în România! Avertismentul lansat de ANM. Se întâmplă în următoarele săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a oferit informații de ultim moment despre valorile termice din următoarea perioadă. Potrivit meteorologilor, acestea vor fi mai ridicate decât cele normale în următoarele patru săptămâni, în aproape toate regiunile ţării.

Prognoza meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 14 august – 11 septembrie 2023 arată că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în aproape toate regiunile ţării.

De asemenea, precipitaţiile vor fi deficitare doar pe parcursul săptămânii viitoare.

Vremea se încălzește în următoarele patru săptămâni

În săptămâna 14 -21 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, iar regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, conform ANM.

În săptămâna 21 – 28 august, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Mai apoi, în săptămâna 28 august – 4 septembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Mediile valorilor termice se vor situa în săptămâna 4 – 11 septembrie peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, în timp ce precipitaţiile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara. Meteorologii subliniază că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Vremea va fi în general călduroasă la începutul săptămânii viitoare

Luni, 14 august, vremea va fi în general călduroasă. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Temperaturile vor fi mai ridicate față de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, însă valorile maxime se vor încadra între 22 și 34 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 11 și 20 de grade Celsius.

Bucureștenii se vor buca de un soare puternic și strălucitor. Vântul va sufla cu o viteză de până la 17 km/h, iar indicele UV va fi 7 din 11. Temperatura maximă va fi de 33 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius.

Vremea va fi în general frumoasă la Constanța, cu o temperatură maximă de 30 de grade Celsius, indicele UV va fi de 7 din 11, iar apa mării va avea o temperatură de 23,5 grade Celsius. Vântul va sufla variabil, iar temperatura minimă va fi de 22 de grade Celsius.

Related posts

Bilanț COVID: 92 de cazuri de infectare cu Omicron în ulima săptămână!

Axinte Dan

Târg de adopții de câini și pisici în grădina Park Lake Shopping Center

econtext

Centralele de apartament vor fi interzise definitiv! Ordinul venit direct de la UE

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More