20.4 C
București
24 martie 2023
econtext.ro
ACTUAL Recomandate ȘTIRI

Xi Jinping, vizită în Rusia! Președintele Chinei va discuta cu Putin despre cooperarea dintre cele două mari state!

Kremlinul a confirmat că președintele chinez, Xi Jinping, va vizita Rusia, în perioada 20-22 martie. El va sosi în Rusia, la invitația președintelui Vladimir Putin. În timpul vizitei sale, potrivit Kremlinului, vor fi semnate o serie de documente bilaterale importante, scrie Rador.
‘În cadrul discuțiilor ruso-chineze la nivel înalt, vor fi examinate o serie de aspecte de actualitate ale dezvoltării ulterioare a parteneriatului multilateral și a cooperării strategice dintre Rusia și China. De asemenea, după cum se preconizează, părţile vor efectua un schimb de opinii în contextul aprofundării cooperării ruso-chineze pe arena internațională”.

Ministrul chinez de externe, Qin Gang, a confirmat, de asemenea, vizita lui Xi Jinping în Rusia
În timpul vizitei sale în Rusia, președintele Chinei Xi Jinping va face schimb de opinii cu președintele rus Vladimir Putin cu privire la probleme internaționale și regionale majore, a anunțat vineri Ministerul chinez de Externe.

Obiectivul vizitei este aprofundarea încrederii bilaterale, a declarat purtătorul de cuvânt Wang Wenbin la un briefing de presă.

Vladimir Putin l-a invitat pe Xi Jinping la Moscova, pe data de 30 decembrie 2022, în timpul convorbirilor purtate prin intermediul unei videoconferințe. Data exactă nu a fost atunci precizată, președintele s-a limitat atunci doar la precizarea ‘în primăvara anului viitor’.

Reuters a anunţat despre planurile liderului chinez de a vizita Moscova pe data de 3 martie.

Pe 13 martie, „The Wall Street Journal” titra că, după o vizită în Rusia, președintele chinez intenționează să participe la o întâlnire în format online cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Related posts

Survivor 2023: Jorge și un războinic, jigniri aruncate unul altuia!

Moise Lidia

Bilanț simulare Evaluarea Națională: 164.009 elevi au susținut prima probă!

Vlad-Tătaru Andreea

Ministrul Muncii a făcut anunțul! Sporuri de până la 50% la salarii pentru mii de bugetari!

Popescu Dan Cristian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More