19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Zeci de extremiști din Germania au ajuns pe frontul din Ucraina pentru a lupta de partea Rusiei

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, zeci de extremişti din Germania au călătorit în zone de război, a anunţat Ministerul de Interne german ca răspuns la o informaţie oferită de ziarul Die Welt, relatează, sâmbătă, DPA, citată de Agerpres.

Articolul, care urmează să apară în ediţia de duminică a ziarului german, citează ministerul spunând că serviciile de securitate au înregistrat plecarea a 61 de persoane care ”au legătură cu extremismul sau cu criminalitatea motivată politic”.

În cazul a 39 de persoane, din Germania au existat informaţii concrete că au părăsit ţara ”cu intenţia de a participa la ostilităţi”. Dintre aceştia, 27 erau pro-ruşi şi 12 pro-ucraineni.

În cazul celor mai mulţi din acest grup, atât extremişti de dreapta, cât şi extremişti de stânga, autorităţile au avut informaţii concrete că au luat parte la ostilităţi, însă majoritatea dintre ei sunt consideraţi ca aparţinând fenomenului ”luptătorului străin”.

În principiu, participarea la operaţiunile de luptă din Ucraina nu este pedepsită, a declarat, pentru ziar, o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Justiţiei.

Acest lucru se aplică ”atâta timp cât ei nu acţionează ca mercenari, ci ca membri ai forţelor armate regulate sau ai corpurilor de voluntari echivalente şi miliţiilor”. Cu toate acestea, acest lucru nu îi protejează de eventuale investigaţii privind posibile crime de război.

Related posts

Scandal major provocat de pensiile speciale! Semnale de ultim moment de la Bruxelles!

Nemeșan Iulian

Cutremur puternic de 6,1! Unde s-a zguduit pământul

econtext

Bulgaria trimite în Ucraina vehicule militare de fabricaţie sovietică

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix