26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Zelenski, despre atacul, la pont, al rușilor. Cine ar putea fi marele trădător al Ucrainei

Preşedintele Volodimir Zelenski a promis că Ucraina va riposta după atacul de la Cernihiv, în urma căruia au fost răniți 144 de oameni. Serviciile secrete ucrainene vor să afle cine a fost trădătorul.

Zelenski, despre atacul, la pont, al rușilor. Cine ar putea fi trădătorul. Președintele ucrainean insistă că rușii au atacat civilii. În clădirea Teatrului Dramatic din piaţa centrală se desfășura un eveniment cu circuit închis. Nu avea cum să afle armata rusă despre eveniment. Nici dronele folosite nu ar fi avut cum să pătrundă.

„Sunt sigur că soldaţii noştri vor răspunde la acest atac terorist. Un răspuns tangibil”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul video nocturn, transmis după miezul nopţii, la finalul unei vizite făcute în Suedia.

Zelenski: Asta înseamnă să trăiești lângă un stat terorist

Şapte persoane au fost ucise la Cernihiv de o rachetă rusească, inclusiv o fetiţă, pe o chema Sofia şi avea doar şase ani, a spus Zelenski, care a transmis condoleanţe familiilor. El a mai pus că între cei 144 de răniţi sunt 15 copii.

Racheta a lovit chiar în centrul oraşului, într-o zi de sărbătoare religioasă, când lumea mergea la biserică. Clădirea Teatrului Dramatic din piaţă, care găzduia un eveniment cu circuit închis pe tema dronelor folosite pe front, la care participau producători şi militari, pare să fi fost ţinta atacului rusesc.

Şi alte clădiri din jur, inclusiv universitatea politehnică, au fost avariate. 15 dintre persoanele rănite sunt poliţişti, a declarat ministrul de interne Ihor Klîmenko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Zelenski, despre atacul, la pont, al rușilor. Cine ar putea fi trădătorul

Serviciile ucrainene de securitate investighează cum au aflat ruşii de evenimentul găzduit de Teatrul Dramatic, întrucât locul de desfăşurare a fost anunţat cu doar câteva ore înainte.

Majoritatea celor care au murit se aflau în vehicule, traversau strada sau se întorceau de la biserică, a precizat ministrul de interne. Guvernatorul regional Viaceslav Ceauş a declarat că 41 de persoane se aflau sâmbătă în spital. La operaţiunile de salvare au participat în total 140 de persoane, potrivit preşedintelui Zelenski.

Related posts

Un nou cutremur s-a produs în Vrancea. Zonele în care s-a resimțit

econtext

TOPUL GUVERNELOR EUROPENE: Guvernul Frantei, cel mai bun din UE, Grecia, cu doua capete peste Romania. VEZI de ce guvernul Romaniei e rusinea Europei

Asaftei Bogdan

Volodimir Zelenski: „Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război”. Cum argumentează afirmația

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix