5 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ȘTIRI

Zelenski, supărat. Consilier: Se așteaptă schimbări de personal

Volodimir Zelenski este foarte supărat şi urmează să facă niște schimbări de personal în conducerea militaro-politică de vârf a Ucrainei.

Volodimir Zelenski este foarte supărat deoarece, odată cu izbucnirea războiului în Israel, menținerea atenției lumii asupra Ucrainei a devenit o provocare majoră. Jurnaliştii de la Time au întrebat pe un consilier cum se simte președintele. Răspunsul a venit fără nicio secundă de ezitare: „Supărat”.

Volodimir Zelenski, nemulțumit de situaţia actuală

În acest context, în următoarele luni sunt de așteptat schimbări majore la vârf, dar şi o schimbare a strategiei militare.

„Surse apropiate ale președintelui susțin că Zelenski se simte trădat de aliații săi occidentali deoarece aceștia oferă mijloacele financiare și militare nu pentru a câștiga războiul, ci doar pentru supraviețuirea țării. La rândul său, președintele este hotărât să continue lupta. Iar „credința sa în victoria finală a Ucrainei asupra Rusiei a luat o formă care îi îngrijorează pe unii dintre consilierii săi”, a devenit „de nezdruncinat”. a subliniat unul dintre consilierii președintelui citați de TIME.

Zelenski

Volodimir Zelenski. Sursa foto. Facebook

Optimismului președintelui Volodimir Zelenski, simțul umorului, au dispărut, a declarat consilierul.

„Acum intră, primește actualizări, dă ordine și iese”, spune un membru al echipei sale.

Un altul a declarat că Volodimir Zelenski se simte trădat de aliații săi occidentali: „L-au lăsat fără mijloacele de a câștiga războiul, are doar mijloacele de a-i supraviețui”.

Convingerile lui nu s-au schimbat
În ciuda unor eșecuri pe câmpul de luptă, Volodimir Zelenski nu intenționează să renunțe la luptă. El crede în victoria armatei sale. Dimpotrivă, credința sa în victoria finală a Ucrainei asupra Rusiei s-a întărit. Iar această atitudine îi îngrijorează pe unii dintre consilierii săi.

„El se amăgește. Nu avem opțiuni. Nu câștigăm. Dar încearcă să-i spui asta…”, spune frustrat unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi.

Încăpățânarea lui Zelenski, spun unii dintre asistenții săi, a rănit eforturile echipei lor de a veni cu o nouă strategie, un nou mesaj. Discuțiile despre viitorul războiului, despre posibilitatea de a negocia un acord de pace cu rușii, sunt tabu.

Judecând după sondajele recente, majoritatea ucrainenilor ar respinge o astfel de mișcare. Mai ales dacă ar presupune pierderea oricărui teritoriu ocupat, mai scriu jurnaliștii de la Time.

Related posts

TOP EUROPEAN: In ce tari din Europa se moare cel mai mult. VEZI cum se moare pe capete in Romania

Asaftei Bogdan

Recesiunea a rupt peste 30% din salariul profesorilor si al doctorilor. Harta salariului mediu in recesiune!

Asaftei Bogdan

Semnal de alarmă de la Zelenski: După Gaza, Putin plănuiește o „explozie” în Balcani

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More