7.8 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Drona spion a SUA dirijează atacul asupra Crimeii. Putin se apără cu antiaeriana de 2.500.000.000 $

Dronă RQ-4B a SUA controlează atacurile Ucrainei în Crimeea. Putin apără podul Kerci cu singurul sistem S-500. O dronă de recunoaștere Global Hawk a forțelor aeriene americane s-a apropiat fără precedent de Rusia în timpul celui mai recent atac cu rachete al Ucrainei în Crimeea.

Dronă RQ-4B a SUA controlează atacurile Ucrainei în Crimeea. Putin apără podul Kerci cu singurul sistem S-500, și acela incomplet, care costă 2,5 miliarde de dolari.

Ieșirea rară a plasat unul dintre cele mai capabile și mai scumpe avioane spion ale Pentagonului în spațiul aerian din apropierea teritoriului ocupat de Rusia, în același timp în care forțele ucrainene au lovit ținte acolo.

Drona spion a SUA dirijează atacul asupra Crimeii

O analiză Kyiv Post a datelor de urmărire a zborurilor open-source a constatat că Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk, indicativul de apel FORTE12, a sosit pe stație în spațiul aerian la sud-vest de principala bază militară a Rusiei din orașul Sevastopol, Crimeea, cu ​​cel puțin trei ore înainte ca forțele ucrainene să tragă o salvă de rachete asupra țintelor militare rusești.

Aeronava a rămas în zonă timp de șapte ore înainte de a zbura înapoi la baza din Sigonella, Italia.

SUA au trimis Global Hawk – o platformă de colectare a informațiilor, de înaltă tehnologie, plină de radare, senzori multi-spectrali – peste Marea Neagră în mod repetat.

În timpul atacurilor ucrainene anterioare, controlorii de zbor americani au ținut aeronavele de peste 200 de milioane de dolari în spațiul aerian al Mării Negre, departe de Crimeea în timpul atacurilor Ucrcainei.

De data aceasta, avionul american de spionaj s-a plasat foarte aproape de Crimeea.

Potrivit autorităților de ocupație din Crimeea, exploziile majore de miercuri s-au auzit în vecinătatea orașului Sevastopol, aerodromului Saki, lângă satul Fedorivka și orașul-port Evpatoria.

Rapoartele susțin că au fost vizate baze militare rusești, aerodromuri și avioane, iar alții susținând că sistemele rusești de apărare aeriană – mult timp o țintă principală pentru planificatorii de atacuri ucrainene – au fost lovite.

În timpul atacului, FORTE12 se afla la 190-200 de kilometri de Sevastopol în spațiul aerian internațional. Aeronava Global Hawk, cu baza la Sigonella, a fost în aer 7 ore într-o ieșire de aproximativ 16 ore, au arătat înregistrările de trafic aerian open-source.

Forțele Aeriene ale SUA au trimis patrulele Global Hawk în spațiul aerian deasupra Mării Negre de ani de zile, după prima invazie în Ucraina a Rusiei, când a anexat Crimeea, în 2014.

Zborurile au loc de obicei de două ori pe săptămână și pe date de urmărire a zborurilor open-source aproape niciodată nu direcționează aeronava la mai puțin de 150 de kilometri de teritoriul controlat de Rusia.

Analiștii militari ruși au acuzat Pentagonul că folosește zborurile pentru a colecta informații de țintire care sunt transmise Kievului și că a oprit din când în când transponderele aeronavei pentru a permite avioanelor spion să monitorizeze mai clandestin teritoriul „rus”.

FORTE12 din 11-12 iunie a zburat cu un model de patrulă în formă de opt la sud de Crimeea timp de șapte ore și s-a apropiat de orașul rus Soci, a arătat o analiză a datelor de urmărire a zborurilor a Kyiv Post.

Analiștii militari ruși susțin că sateliții NATO au filmat partea de nord-vest a Crimeii înaintea primului atac, iar pe 10 și 11 iunie – Sevastopol și centrul peninsulei.

„Ieri și alaltăieri sateliții au acordat o atenție deosebită părții de est a Crimeii. Filmările au vizat Feodosia, Kirovski, Misovoi, Kerci și, bineînțeles, Podul Crimeii”, scrie canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar.

Apoi avioanele spionaj ale NATO au vizat partea de est, mai aproape de Podul Crimeii. Pe lângă drona Global Hawk, analiștii militari ruși semnalează și prezența la sud de Feodosia a unui avion francez de avertizare timpurie E-3F, precum și a unui avion antisubmarin al Marinei Franceze Atlantique 2 . În același timp, un British Air Force RC-135V zbura în vestul mării.

Dronă„Așa cum am menționat de mai multe ori, obiectivul principal al Occidentului este distrugerea Podului Crimeii, iar pentru aceasta este necesar să se reducă potențialul de luptă al Flotei Mării Negre și al apărării aeriene în Crimeea. Ceea ce se observă că fac”, scrie Telegram/Rybar.

„Se pregătește clar un nou atac. Astăzi au existat deja două ținte false, care pot fi numite un precursor al atacurilor masive și este posibil ca Podul Kerci să fie ținta. Refuzul de a accepta realitatea și de a învăța din greșeli pot afecta potențialul de apărare aeriană din Crimeea, iar acest lucru va juca deja un rol cheie în apariția avioanelor de vânătoare F-16”, avertizează analiștii militari ruși.

Putin a trimis singurul sistem avansat S-500, de 2,5 miliarde dolari, să apere podul Kerci

Armata rusă a desfășurat cel mai recent sistem de rachete sol-aer/antibalistice S-500 Prometheus în peninsula Crimeea ocupată pentru a proteja obiective importante, a anunțat Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei.

„Sistemul de apărare aeriană în Crimeea este întărit. Au apărut elementele S-500. Aceasta va fi utilizarea lor de probă. Dar au apărut deja acolo”, a spus Budanov, potrivit mil.in.ua.

S-500 Prometheus, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, este cel mai avansat sistem antiaerian cu rază lungă de acțiune din Rusia, conceput pentru a completa sistemele S-400 existente și pentru a oferi un nou nivel de apărare antirachetă.

Primul și singurul sistem antiaerian de acest tip a fost transferat armatei ruse în octombrie 2021. Apoi a fost pus în serviciu de luptă, acoperind Moscova și regiunea.

Șeful agenției de informații ucrainene a remarcat că doar anumite elemente ale sistemului au fost acum desfășurate în peninsula ocupată, ceea ce poate indica faptul că acesta este utilizat într-o configurație incompletă.

Partea antirachetă a S-500 poate acoperi capacitatea scăzută a sistemelor rusești de a intercepta rachete balistice, în special ATACMS.

Related posts

Rusia acuză Ucraina că nu doreşte încetarea focului: „Nu vedem nicio bază pentru dialogul cu Kievul”

econtext

Analiza Econtext. Harta angajatilor din tara noastra – cati angajati sunt in fiecare judet din Romania!

Asaftei Bogdan

Putin „scos din bârlog” cu 19 avioane F-16 din Danemarca. Luat la țintă de tancuri CV90

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More