1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Atac la 800 de metri de graniţa României! Klaus Iohannis a anunțat acum: Suntem îngrijoraţi

Klaus Iohannis a dat alerta! Rusia a atacat la numai câteva sute de metri de graniţa României. Ce trebuie să ştie toţi românii, în acest context tensionat?

Atac lângă frontiera cu România! Anunţ de la Klaus Iohannis pentru toţi românii

Klaus Iohannis a făcut anunţul momentului, cu privire la eventualele atacuri asupra teritoriului României, în contextul bombardamentelor efectuate de ruşi asupra portului Izmail din Ucraina.

Şeful statului a explicat foarte clar că nicio dronă, nicio piesă şi nicio parte a vreunui dispozitiv nu a ajuns în România.

Totuşi, aceste atacuri au loc exact lângă frontiera cu România, iar acest lucru este un motiv real de îngrijorare.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional.

Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România.

Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a explicat Klaus Iohannis, aflat marţi la baza de la Cincu.

România beneficiază de garanţii de securitate fără precedent din partea NATO
Preşedintele României spune că este în permanent dialog cu ministrul Apărării pe această temă. Iohannis a dezvăluit că au avut loc atacuri chiar astăzi, 5 septembrie, la numai 800 de metri de graniţa României.

„Suntem alerţi”, precizează Iohannis, însă suntem „foarte bine apăraţi” în cadrul NATO, dă asigurări preşedintele.

„Am avut chiar astăzi atacuri care au fost verificate la 800 de metri de graniţa noastră. Deci foarte, foarte aproape. Suntem însă alerţi, suntem, alerţi şi suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi.

Pot să spun ce am mai spus, România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din istoria noastră”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.

România şi Ucraina se contrazic pe tema dronei căzute pe partea noastră de graniţă

Există în acest moment o adevărată controversă între România şi Ucraina pe această temă. Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, susţine că are dovezi că una dintre dronele ruseşti ar fi căzut pe teritoriul României.

Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, dar şi şefa diplomaţiei de la Bucureşti, Luminiţa Odobescu, l-au contrazis însă ferm pe Kuleba.

„În acest moment nu se confirmă această informație. Eu am informațiile de la ministrul Apărării. În acest moment nu se confirmă informația”, spunea şi premierul Marcel Ciolacu în urmă cu câteva ore.

Ministrul de Externe al Ucrainei a lăsat de înţeles că România ezită să recunoască din prudenţă şi din dorinţa de a nu escalada tensiunile cu Rusia.

Rusia trebuie împiedicată să continue războiul pornit în Ucraina

Tot la Cincu, în cadrul conferinţei comune de presă susţinute împreună cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel, preşedintele a vorbit despre perspectivele războiului din Ucraina.

Klaus Iohannis a explicat că România şi NATO, în general, vor continua să ofere sprijin Ucrainei, pentru că această ţară duce „lupta cea dreaptă” în acest moment. Rusia trebuie împiedicată să rămână în război cu Ucraina, a subliniat Iohannis.

„Este chiar şi ca principiu important acest lucru, pentru NATO şi UE. Este important pentru întreaga lume să ştie că Rusia a început acest război ilegal.

Rusia este răspunzătoare de toate lucrurile care s-au întâmplat de atunci, faptul că energia a devenit foarte scumpă, faptul că Ucraina are greutăţi uriaşe în a-şi exporta produsele, faptul că noi ne confruntăm cu o presiune foarte mare asupra economiilor din UE, toate acestea sunt vina Rusiei.

Ucraina luptă pentru libertatea sa, pentru suveranitatea sa şi pentru rezistenţa sa ca popor”, a declarat Klaus Iohannis marţi, 5 septembrie.

Related posts

Hristos a Înviat! Echipa ExpressPress vă urează sărbători fericite

econtext

Prognoza meteo 4 martie. Vremea rămâne neschimbată, temperaturile sunt peste medie

econtext

Uniunea Europeană vrea să impună statelor membre de unde să-și cumpere armament. Cine e favorizat

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More