30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Evaziune zero în industria tutunului. Marcel Ciolacu: Nu poate decât să mă bucure

Evaziune zero în industria tutunului. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, în cursul zilei de marți, 5 septembrie, că industria tutunului nu are deloc evaziune fiscală.

Evaziune zero în industria tutunului

Evaziune zero în industria tutunului. 

În cadrul evenimentului, șeful Guvernului a susținut un discurs în care a precizat că industria tutunului are evaziune zero la noi în țară.

Șeful Guvernului a mai spus că au existat investiții de aproape 600 de milioane de dolari. Pe lângă acestea urmează alte investiții de aproximativ 130 de milioane de dolari.

„Este impresionantă tehnologia de vârf pe care o folosiţi, designul produsului şi, nu în ultimul rând, comunitatea pe care aţi creat-o cu angajaţii acestei afaceri. (…)

Până acum s-au investit aproape 600 de milioane de dolari, urmează o investiţie iarăşi de aproximativ 130 de milioane de dolari în viitor, sunt cifre care impresionează şi fac ca dumneavoastră să fiţi un contribuitor la bugetul statului foarte important”, spune acesta.

Impozite de 500 de milioane de euro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu mai spune că industria tutunului a plătit impozite în România de sute de milioane de euro.

Nu în ultimul rând, 90% din producție merge la export.

„Aşa cum spunea în întâlnire ministrul Finanţelor, aţi plătit impozite de sute de milioane de euro, este o cifră impresionantă.

Mai mult, faptul că 90% din producţia dumneavoastră merge în acest moment la export pe mine ca şi prim-ministru nu poate decât să mă bucure, pentru că mai echilibrăm din balanţa comercială a României”, arată Marcel Ciolacu.

Mai mult, șeful Guvernului de la București a mai spus că în această industrie există zero evaziune fiscală. El a subliniat faptul că România, în general, are cea mai ridicată rată a evaziunii fiscale.

„(…) Nu pot să nu vă spun şi faptul că industria dumneavoastră are evaziune zero. Asta în România, unde avem unul dintre cele mai înalte nivele ale evaziunii din Uniunea Europeană

Pe fond, el a mai spus că este datoria Guvernului să investească în sectoarele în care evaziunea este zero.

„Am să încurajez în continuare orice investiţie în această locaţie şi nu numai”, a menţionat premierul.

Dependențele trebuie combătute

Premierul a mai precizat că cei din această industrie trebuie să înțeleagă că orice dependență trebuie combătută.

„Ca părinte cred cu tărie că nicotina, consumul de tutun în orice formă nu va aduce niciun beneficiu sănătăţii individuale sau colective, de aceea, chiar acum câteva săptămâni, Guvernul pe care îl conduc a aprobat o hotărâre prin care produsele de tutun încălzit se supun avertismentelor de sănătate.

Părerea mea, dar asta nu înseamnă că trebuie să ţineţi cont de ea, este că lumea trebuie informată, lumea trebuie să cunoască adevărul, să cunoască riscul şi mai ales să aleagă.

Noi creăm oportunităţile, ducem informaţia către populaţie şi populaţia alege”, a mai afirmat premierul.

Related posts

S-a aflat adevărul despre Cristian Cioacă! Fosta sa iubită a recunoscut totul

econtext

România cumpără rachetele antitanc ghidate Javelin. Pentagonul spune „da” tranzacției de 80.000.000$

econtext

Prognoza meteo, 31 martie. Sfârșit de martie cu temperaturi de vară

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix