3.7 C
București
25 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Oficial occidental: Rusia poate creşte producţia de muniţie peste aşteptările noastre, dar sub necesarul războiului

În următorii doi ani, Rusia ar putea fi capabilă să mărească producţia de muniţie la aproximativ două milioane de obuze anual, aproximativ dublu faţă de aşteptările vestice anterioare, potrivit unui oficial occidental.

Cu toate acestea, rușii nu vor reuși să satisfacă nevoile de război ale forțelor armate aflate în Ucraina, a precizat oficialul, scrie Reuters, citată de News.ro.

Acesta, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a estimat că Rusia a tras anul trecut între 10 şi 11 milioane de cartuşe în Ucraina. Moscova şi-a lansat invazia în februarie 2022.

”Aceasta este situaţia pe care o au. Dacă ai cheltuit 10 milioane de cartuşe anul trecut şi eşti în mijlocul unei lupte şi poţi produce doar 1 până la 2 milioane de cartuşe pe an, nu cred că este o poziţie foarte puternică”, a spus oficialul unui grup mic de reporteri.

Alte investiţii ale Rusiei în sectorul său de apărare ar putea, de asemenea, să permită Moscovei să producă aproape 200 de tancuri pe an, dublul unor estimări occidentale anterioare. Dar şi asta, a spus oficialul, este departe de ceea ce are nevoie după ce a suferit pierderi grele în Ucraina.

”Când ai pierdut 2.000 de tancuri, ai un deceniu înainte de a ajunge acolo unde ai început”, a spus oficialul, adăugând că Rusia a pierdut şi 4.000 de vehicule blindate de luptă, peste 100 de avioane şi a suferit 270.000 de victime în conflict, incluzând morţii şi răniţii.

Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

În mai, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că producţia de arme şi furnizarea de arme către linia frontului din Ucraina vor fi cruciale pentru succesul a ceea ce Moscova numeşte ”operaţiunea sa militară specială”.

În iulie, Shoigu a vizitat Coreea de Nord.

Casa Albă a spus că Rusia aşteaptă ajutor din Coreea de Nord pentru a ajuta la completarea stocurilor sale de armament, adăugând că negocierile privind armele dintre Moscova şi Phenian avansează în mod activ.

Oficialul occidental a spus că aceste negocieri au avut ca scop probabil asigurarea artileriei şi au demonstrat disperarea Moscovei în Ucraina.

„Trebuie să meargă la aceşti parteneri dubioşi pentru a susţine invazia catastrofală a Ucrainei. Şi va costa o avere, deoarece Coreea de Nord va dori o afacere bună”, a declarat oficialul.

Acesta a spus că economia rusă în sine este supusă tensiunii, deoarece Moscova redirecţionează resursele către Ucraina, „mărind cheltuielile pentru apărare şi reducând ”cheltuielile pentru orice altceva”.

”Aceasta declanşează apoi riscul de tulburări sociale într-un context politic fragil”, a mai afirmat oficialul.

Comentariile despre tensiunile din Rusia au venit în timp ce mai mulţi candidaţi la preşedinţia republicană a SUA au pus sub semnul întrebării ajutorul american acordat Ucrainei, alimentând îngrijorările cu privire la faptul dacă Washingtonul îşi va menţine sprijinul odată ce campania electorală din 2024 se va intensifica.

Guvernul SUA a oferit Ucrainei armament şi alte ajutoare militare în valoare de peste 43 de miliarde de dolari, de la începutul invaziei ruse de anul trecut.

Related posts

Invazie în Fâșia Gaza. Israel a mobilizat 300.000 de soldaţi la frontieră

econtext

Procedurile de achizitii publice vor fi simplificate. Se renunta la avizul unor institutii

Asaftei Bogdan

Război în Ucraina ziua 792. Era păcii în Europa s-a încheiat. Occidentul trebuie să crească producția de armament

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More