0.8 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Patru F-16 din Turcia, în România în misiune NATO. Vor intercepta avioanele Rusiei

Patru F-16 din Turcia, în România în misiune NATO. Vor intercepta avioanele Rusiei. Patru avioane F-16 și 71 de militari au sosit la Baza Aeriană Borcea pentru o misiune de poliție aeriană extinsă, ce se va desfășura până la 31 martie.

Patru F-16 din Turcia au sosit în România în misiune consolidată de poliție aeriană a NATO, a anunțat Ministerul Apărării Naționale din Turcia.

Avioanele sunt însoțite de 71 de membri ai personalului turc și vor fi găzduiți la Baza Aeriană 86 Borcea din România, a anunțat ministerul într-un comunicat de miercuri.

Patru F-16 din Turcia, în România în misiune NATO. Vor intercepta avioanele Rusiei
Misiunea se va desfășura până pe 31 martie 2024.

„Mulțumim poporului României pentru găzduire și dorim personalului nostru eroic succes în îndatoririle lor”, ae arată în comunicat.

Poliția aeriană este o misiune în timp de pace care are ca scop păstrarea securității spațiului aerian al Alianței.

Este o sarcină colectivă și presupune prezența continuă a aeronavelor de luptă și a echipajelor, care sunt gata să reacționeze rapid la posibile încălcări ale spațiului aerian, potrivit NATO.

Ca parte a setului larg de măsuri de asigurare introduse în urma anexării ilegale a Crimeei de către Rusia în 2014, aliații furnizează active suplimentare pentru a îmbunătăți poliția aeriană de-a lungul granițelor de est ale NATO, potrivit Anadolu.

Creșterea securității la Marea Neagră, obiectiv principal al NATO

Noua strategie a Departamentului de Stat pentru Marea Neagră este o oportunitate de a construi o cooperare mai strânsă între aliați în urma asaltului Rusiei asupra Ucrainei.

Turcia, România și Bulgaria au format și un grup operativ pentru a demina rutele vitale de marfă din Marea Neagră.

Noua strategie a Departamentului de Stat prezintă planuri de creștere a securității regionale, a cooperării multilaterale și a coeziunii strategice într-un moment în care marea interioară este din ce în ce mai vitală pentru regiune.

Interesul reînnoit al Washingtonului pentru regiune a fost stimulat de doborârea de către Rusia a unei drone de supraveghere americane în martie 2023, determinând membrii Comisiilor de relații externe ale Senatului și Camerei să propună un proiect de lege bipartit care subliniază importanța regiunii și necesitatea de a stabili o strategie.

Agresiunea Rusiei în regiune a fost subliniată în septembrie, când înregistrările interceptate au arătat că încercarea de a doborî un avion de supraveghere al Regatului Unit care transporta aproximativ 30 de membri ai echipajului în spațiul aerian internațional, în 2022, a fost un act intenționat. Din fericire, o rachetă a eșuat și alta a ratat ținta.

Actul de Securitate al Mării Negre din 2023 a fost încorporat în Actul de Autorizare a Apărării Naționale pentru 2024, care are în prezent soluționate diferențele din Camera și Senat.

Related posts

Prognoza meteo, 14 noiembrie. Vremea continuă să fie anormală pentru această perioadă

econtext

Nicolae Ciucă a decis când va demisiona. Liderii coaliţiei decid viitorul României la Vila Lac

econtext

Arma mortală aflată la dispoziția UE. Cum ar putea fi lovit Putin acolo unde îl doare

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More