1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Care sunt cele mai letale forțe de operațiuni speciale din lume. Una antrenează ucraineni

Care sunt cele mai letale forțe de operațiuni speciale din lume. Una antrenează ucraineni. Forțele de operațiuni speciale sunt cele mai disciplinate, capabile de misiune și redutabile unități, dar puțină lume le cunoaște pe cele mai importante, potrivit experților militari.

Care sunt cele mai letale forțe de operațiuni speciale din lume. Una antrenează ucraineni. Forțele speciale ajung la performanțe datorită unui proces de selecție și instruire riguros pentru a desfășura sarcini de război neconvenționale ce depășesc mijloacele forțelor militare standard, potrivit wearethemighty.com.

Delta Force – SUA

Delta Force este unitatea de elită împotriva terorismului a Armatei SUA, incluzând cei mai buni militari din Army Rangers și Beretele Verzi, dar are și operativi din Marina și Forțele Aeriene.

S-au numit Detașamentul Operațional al Forțelor Speciale-Delta, Grupul de Aplicații de Luptă și acum Elemente Compartimentate ale Armatei, dar de-a lungul timpului și-a menținut capacitatea superioară de a captura sau ucide ținte de mare valoare, de a demonta celulele teroriste și de a efectua misiuni secrete în orice teatru de operațiuni.

letale forțe

Cele mai multe dintre misiunile executate de Delta Force rămân clasificate – și este rar să găsiți un document oficial care chiar recunoaște unitatea – dar una dintre cele mai notabile realizări ale sale a fost Operațiunea Zori Roșii, capturarea lui Saddam Hussein.

Antrenamentul include conducere tactică, capturare vehicule și agresori. Unul dintre examenele lor finale include medote de eliberare ostatic, un examen de echipă.

Forțele speciale navale din Marea Britanie

„Nu prin putere, prin viclenie” este motto-ul Royal Navy’s Special Boat Service, una dintre cele mai secrete și de elită unități militare din Regatul Unit.

SBS este echivalentul Marii Britanii al US Navy SEAL. Procesul de selecție pentru echipa de elită are o rată de eșec de 90% și include un test de anduranță obositor de 4 săptămâni care devine din ce în ce mai dificil și se încheie cu un marș de 40 de kilometri ce trebuie finalizat în sub 20 de ore. Și asta este doar Etapa 2 a antrenamentului.

Absolvenții vor stăpâni mânuirea armelor, antrenamentul în junglă, luptele complexe și supraviețuirea în luptă înainte de a fi introduși oficial în unitatea de elită.

Formată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, astăzi SBS rămâne una dintre cele mai respectate unități din lume.

De la 11 septembrie, Serviciul Special Naval a fost desfășurat împotriva Al Qaeda, ISIS și talibani, precum și în misiuni de salvare pe tot globul, inclusiv în Sierra Leone și Libia.

Forțele speciale britanice au antrenat unitățile navale ucrainene, inclusiv Brigada 37 Navală, care a efectuat operațiuni de atac pe Nipru și în Crimeea ocupată de ruși.

Grupul de Intervenție al Jandarmeriei Naționale din Franța

Group D’Intervention de la Gendarmerie Nationale este una dintre cele mai experimentate organizații antiteroriste din lume. GIGN-ul francez răspunde amenințărilor teroriste și atacurilor interne.

Misiunea lor este să aibă acces la locul unui atac cât mai repede posibil, apoi să captureze sau să omoare atacatorii înainte ca aceștia să poată provoca mai mult carnagiu.

Programul lor de antrenament este notoriu de brutal și durează 14 luni pentru cine rezistă atât. O echipă de documentare a urmărit un grup de potențial recruți. Din 120 au rămas doar 18 în două săptămâni.

Include una dintre cele mai bune școli de tir din lume, manipularea armelor, cursuri aeropurtate, inclusiv sărituri HALO, luptă corp la corp, scufundări, antrenament de supraviețuire și eliminarea munițiilor explozive.

Sayeret Matkal al Israelului

Cunoscută și sub numele de „Unitatea 269”, Sayeret Matkal din Israel este o brigadă de operațiuni speciale extrem de secretă, cu statut aproape legendar. De la înființarea sa în 1957, Sayeret Matkal și-a câștigat o reputație pentru capacitățile sale profunde de recunoaștere și misiunile de combatere a terorismului și de recuperare a ostaticilor.

Atacă în număr mic și sub acoperire, apoi dispărând înainte ca inamicul să-și dea seama ce s-a întâmplat.

Una dintre cele mai notabile operațiuni ale sale este Operațiunea Entebbe din 1976, când un avion Air France care transporta 250 de pasageri la Paris din Tel Aviv a fost deturnat de teroriști. Pasagerii non-israelieni au fost eliberați, dar au rămas 106 ostatici. Planificarea misiunii de salvare a durat o săptămână și a fost executată în puțin peste o oră.

Echipa a fost transportată aerian, incluzând un Land Rover și un Mercedes-Benz. Ei au reușit să se infiltreze în armata locală, să omoare teroriștii și să salveze toți ostatici, cu excepția a patru. Un singur soldat israelian a fost ucis în atac.

Forța specială de război naval a Spaniei

Forța Specială de Război Naval a Spaniei a fost creată în 2009, când țara a fuzionat diferite unități ale Marinei Spaniole într-o singură entitate combat.

„Fuerza” este compusă din Unitatea Special Combat Divers, Unitatea Specială de Explozivi și Unitatea de Operațiuni Speciale.

Unitatea de Operațiuni Speciale este responsabilă de combaterea terorismului maritim și submarin, operațiuni aeriene și amfibii, căutare și salvare în luptă și îmbarcare pe nave.

Au o istorie de utilizare a acestor tactici în salvarea ostaticilor și confruntarea cu pirații.

În 2002, au sprijinit Operațiunea Enduring Freedom în Oceanul Indian, când au luat cu asalt o navă nord-coreeană ce transporta rachete SCUD în Yemen.

Apoi, în 2011, au salvat un ostatic francez capturat de pirații somalezi.

Majoritatea misiunilor lor rămân clasificate.

Spetsnaz Rusia

Spetsnaz este învăluit în mister, dar datează de la Garda Bolșevică Roșie, o forță paramilitară organizată în timpul Revoluției Ruse, la începutul secolului al XX-lea.

Cei mai mulți dintre membrii săi sunt comparabili cu Rangerii Armatei SUA, dar câțiva fac antrenamente de elită precum Delta Force.

Tradițional, au misiuni de recunoaștere a câmpului de luptă, elimină lanțurile de comandă și a liniilor de aprovizionare ale inamicului și țintesc armele și avantajele tactice ale inamicului.

Recent, Rusia și-a modelat din ce în ce mai mult Spetsnaz-ul după omologii americani.

U.S. Navy SEAL

Navy SEAL sunt poate cele mai bune forțe de operațiuni speciale din lume. Standardul competitiv la „înscriere” este de a înota 500 de metri în 10:30, 79 de flotări, 79 de ridicări, 11 trageri și o alergare de 2 kilometri în 10:20. Asta doar pentru a intra.

Pregătirea pentru a deveni un SEAL constă în antrenamente subacvatice de bază, școala de sărituri cu parașută și formarea ca SEAL, descrise ca brutale. Apoi urmează încă 18 luni de pregătire înainte de a fi desfășurați în teatre de operații.

SEAL oferă capacități tactice extrem de specializate, extrem de provocatoare, inclusiv război cu acțiune directă, recunoaștere specială, contraterorism și apărare internă/externă.

Navy SEAL au participat la Războiul Coreean, Războiul din Vietnam, misiuni în Somalia, Operațiunea Iraqi Freedom, Operațiunea Enduring Freedom, Operațiunea Inherent Resolve și operațiunea de eliminare a teroristului internațional Osama bin Laden.

GROM Polonia

GROM este un acronim care se traduce în Grupul de Răspuns Manevre Operaționale, dar înseamnă „tunet” în poloneză. Este o unitate care își poate urmări descendența până la parașutiștii polonezi exilați din al Doilea Război Mondial, cunoscuți sub numele de „Nevăzuții Tăcuți”.

Aceștia, 315 bărbați și o femeie, s-au antrenat luni de zile în Marea Britanie înainte de a fi parașutați în Polonia ocupată pentru a se opune forței naziste de acolo.

letale forțe

În 1990, unitatea GROM a fost reorganizată după Operațiunea Pod, o misiune pentru a ajuta evreii sovietici să intre în Israel.

Rapoartele de informații au indicat o amenințare semnificativă a Hezbollah în zona de operațiuni, astfel încât forța de elită antiteroristă a fost aprobată. A rămas un secret pentru public până în 1994, când au fost desfășurați în Haiti pentru Operațiunea Restaurarea Democrației.

GROM efectuează operațiuni de salvare, inclusiv recuperarea ostaticilor, precum și misiuni de contra-insurgență. Sunt dotați cu o diversitate de arme, au expertiză medicală și stăpânesc o varietate de discipline militare, inclusiv parașutismul, amfibii, scufundări, pirotehnică și manipularea vehiculelor.

Grupul Operațiuni Speciale din Pakistan

Business Insider a raportat că antrenamentul pentru Grupul de Servicii Speciale din Pakistan necesită un marș de 60 de kilometri în 12 ore și o alergare de 2 kilometri în kit complet în 20 de minute.

Creat pentru a combate terorismul, extremismul și separatismul, antrenamentul SSG constă în condiționare fizică intensă, școală aeropurtată, un curs de comando de 25 de săptămâni și antrenament de luptă corp la corp. Se pare că doar 5% dintre recruți finalizează pregătirea riguroasă.

Sunt ținuți activ implicați în misiuni de combatere a terorismului. De la punctele fierbinți de-a lungul graniței India-Pakistan, la conflictul din Afganistan și până la Operațiunea Zarb-e-Azb, o ofensivă militară comună care vizează organizațiile teroriste, SSG merge acolo unde locul este fierbinte.

Snow Leopard Commando Unit din China

Cunoscută anterior sub denumirea de Unitatea de comandă Snow Wolf, numită după tenacitatea lupilor arctici și capacitatea lor de a supraviețui în condiții grele, aceasta este o unitate operațională a Republicii Populare Chineze.

La începuturile lor, ei și-au petrecut cinci ani antrenându-se în secret pentru a desfășura combaterea terorismului, controlul revoltelor, anti-deturnare și eliminarea bombelor pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing.

S-au antrenat alături de unitățile speciale ruse în timpul unor exerciții comune anti-terorism.

Unitatea se mândrește cu viteza și acuratețea misiunilor lor, cu puterea și rezistența și cu spiritul de sacrificiu de sine.

Fiecare recrut trebuie să servească în Poliția Armată Populară timp de 1-2 ani înainte de a fi supus testelor fizice și psihologice. Poate că locul în care excelează cel mai mult este în artele marțiale, dar escadrila lor de lunetişti nu ar trebui ignorată.

Related posts

China vrea să cucerească lumea, dar rachetele sale au apă în loc de combustibil. Descoperirea șocantă făcută de Xi Jinping

econtext

Biden se va întâlni cu Zelenski în Franța și la Summitul G7, în Italia. Ce vor discuta

econtext

Disponibilizări în masă. O mare companie concediază peste 1.500 de angajați

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More