1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Scenariu de coșmar. Rusia ar îngenunchea România într-o singură zi. Primele orașe cucerite de ruși

Scenariu de coșmar. Rusia ar îngenunchea România în mai puțin de 24 de ore în cazul unui atac direct, iar trupele NATO nu vor putea interveni rapid din cauza unei probleme vechi cu care țara noastră se confruntă zilnic în ultimii 34 de ani – infrastructura.

Pe măsură ce războiul din Ucraina se intensifică, iar rușii avansează, vocile oficialilor occidentali care susțin că Putin NU se va opri în Ucraina sunt tot mai numeroase.

Scenariu de coșmar. Rusia ar îngenunchea România într-o singură zi

Aliații NATO, în special țările din flancul estic se tem de faptul că Rusia va „testa” Articolul 5 al Alianței în următorii ani.

Flancul estic al NATO este în prima linie în eventualitatea unui război al Rusie cu Europa.

Un scenariu de coșmar publicat de Il Messaggero indică faptul că România ar putea fi înfrântă în sub 24 de ore de Rusia în cazul unui atac direct. Dificultățile de deplasare a trupelor NATO și a munițiilor, influențele rusești în țările vecine și un punct slab în teritoriu ar face posibilă obținerea victoriei într-un timp scurt.

Punctele critice pe unde ar putea intra rușii în România

La acest moment, trupele Moscovei se află la mai puțin de 500 km de București, însă în cazul în care Ucraina va pierde războiul, Odesa va deveni oraș rusesc, ceea ce va face ca Rusia să aibă graniță cu România și de aici ar putea începe tensiunile româno-ruse în bazinunl Mării Negre și în comună a Dunării unde se află porturile Izmail și Reni, interns bombardate de ruși în ultimele luni.

Potrivit experților militari, Poarta Focșani este considerată cel mai critic punct de pe frontiera României și ar putea fi o cale de atac principală pentru Rusia. Aceasta este cuprinsă între fluviile Dunărea și Siret.

Potrivit experților militari, armata rusă, poziționată pe coasta de nord-vest a Mării Negre, ar ajunge în capitală în puțin mai mult de 24 de ore.

De asemenea, orașele Tulcea și Galați și Brăila se află în prima linie în cazul unei debarcări pe dunăre a rușilor.

x

Analiza CEPA din 2021 subliniază faptul că o astfel de invazie ar paraliza Europa, iar NATO ar întâmpina dificultăți în furnizarea unui răspuns rapid, având în vedere infrastructura precară din regiune.

Cât trebuie să reziste România până la intervenția trupelor NATO?

Chiar dacă o intervenție NATO ar fi decisă, ar dura 48 până la 72 de ore pentru ca forțele să ajungă în România.

În caz de atac, strategia de apărare ar necesita mobilizarea între 60.000 și 100.000 de soldați, precum și resurse considerabile de echipamente și muniție. Practic țara noatră ar vea nevoie de 20 de milioane de litri de păcură și de 12.000 de tone de muniție.

Rusia

Cu toate acestea, infrastructura de transport deficitară, lăsată de izbeliște în ultimii 34 de ani de toate Guvernele României după zeci și zeci de promisiuni mincinoase ar complica deplasarea acestor forțe, cu posibile puncte de blocaj în România și în țările vecine.

De ani de zile românii, reclamă această problemă, care a fost ignorată de toți politicienii vremelnici, iar acum acest lucru s-ar putea întoarce foarte puternic împotriva României.

Podul „Prieteniei”, un element critic pentru intervenția NATO

Apărarea României ar urma să pornească din Germania, prin Polonia și Ucraina, sau din sud, în special din Italia, folosind porturile din Grecia, apoi prin Bulgaria. Însă și pe această rută există un pericol major care ar bloca complet deplasarea forțelor NATO – Podul „Prieteniei” Giurgiu -Ruse.

Rusia

Dar nu toate căile ferate, podurile și tunelurile sunt capabile să transporte echipamente grele. Atât de mult încât se ia în considerare și utilizarea macaralelor pentru a le ocoli. Cel mai critic punct? Ruse-Giurgiu, pe Dunăre. Dacă Rusia l-ar lovi „ar duce la eșecul deplasării forțelor Alianței”

România, în pericol imediat dacă pierde Ucraina

„România, Moldova și Polonia, în pericol imediat dacă pierdem Ucraina”, a declarat președintele francez cu o zi înainte de a se întâlni la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz, într-un efort de a reduce tensiunile cu privire la Ucraina.

Într-un interviu acordat posturilor franceze TF1 și televiziunii France 2, Macron a subliniat că, dacă Rusia câștigă acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero.

Franța nu va conduce o ofensivă în Ucraina, dar „pentru a avea pace în Ucraina, nu trebuie să fim slabi”, a subliniat președintele francez.

Dacă lăsăm Ucraina să piardă, atunci, cu siguranță, Rusia va amenința Moldova, România, Polonia, nu va mai fi posibilă nicio securitate europeană”, a declarat Macron, potrivit Daily Mail.

România, vecină din nou cu URSS

Nu mai departe de ieri, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fostul președinte rus Dimitri Medvedev a afirmat într-un discurs halucinant că „regiunile istorice ale Rusiei trebuie să revină acasă”, respectiv la fosta Uniune Sovietică.

În timp ce şi-a susţinut prezentarea, în spatele lui era afişată o hartă în care mare parte din Ucraina era colorată în aceeaşi culoare cu Rusia, în timp ce alte părţi din Ucraina ar reveni, potrivit hărţii, României, Ungariei şi Poloniei. În respectiva hartă, Rusia s-ar învecina cu România la Gurile Dunării.

Fostul președinte al Rusiei a sugerat că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina sunt de anvergură.

Vladimir Putin a afirmat că Moscova îşi va continua „operaţiunea militară specială” până când conducerea ucraineană va capitula.

Related posts

Ciprian Ciucu dorește să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe Magistrala 5

econtext

Prognoza meteo, 9 mai. Vremea devine aspră în toată România. Vești proaste de la ANM

econtext

PNL își retrage greii de la Bruxelles în politica locală. Cum arată jocurile de culise pentru Parlamentul European SURSE

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More