2 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
Recomandate ȘTIRI

Putin schimbă viteza și avertizează! „Arme de ultimă generație…”

a ședința Colegiului Ministerului Apărării al Federației Ruse, Vladimir Putin a prezentat partea militară a Mesajului președintelui. Operațiunea militară specială va continua într-un ritm ascendent, dar nu va exista o militarizare excesivă a țării. Se presupune că efectivul forțelor armate va crește, în dotare se vor primi cele mai moderne arme. Nu au fost prezentate formulări clare ale obiectivelor politice ale operațiunii militare speciale. Departamentul militar însă a raportat în legătură cu punerea în aplicare a directivelor comandantului-șef suprem și a anunțat unele reforme, potrivit stiripesurse.ro.

„Este bine cunoscut faptul că astăzi împotriva Rusiei sunt folosite în mod activ potențialul militar și capacitățile practic ale tuturor principalelor țări membre ale NATO”, a spus președintele. De aceea, după cum a afirmat șeful statului, toți participanții la operațiunea militară specială se luptă precum eroii „Războiului din 1812, ai Primului Război Mondial sau al Marele Război pentru Apărarea Patriei”, relatează Nezavisimaia Gazeta preluat de Rador.

Totuși Putin a trecut practic imediat la problemele care s-au manifestat în timpul operațiunii speciale și care, după cum a afirmat el, au fost discutate nu o dată până acum. „Am în vedere comunicațiile, sistemele automate de dirijare a trupelor și a armelor, tactica de luptă contra-baterie, fixarea țintelor și așa mai departe” – nu a pătruns în amănunte comandantul-șef suprem, probabil pentru ca Colegiul Ministerului Apărării să nu se prelungească până târziu în noapte.” Așa că el pur și simplu a spus că experiența de luptă și experiența material-tehnică a operațiunii militare speciale trebuie analizată cu maximă operativitate și transformată în soluții organizaționale concrete și în modele de arme. În general, această cerință este întru-totul obiectivă și, probabil, nu impune instrucțiuni explicative de la vârf, dar totuși acestea au venit.

În afară de directivele privind dezvoltarea forțelor nucleare, Comandantul-șef al Federației Ruse și-a exprimat și considerentele sale cu privire la utilizarea dronelor, ale căror mostre există în țară, a sosit timpul să înzestrăm din plin trupele cu ele. La fel în ceea ce privește echipamentul modern și, mai presus de toate, comod pentru luptători. A sosit timpul să fie rezolvate problemele legate de organizarea sistemului de comunicații, introducerea inteligenței artificiale în mecanismele de dirijare a luptei – în general, să facem ceea ce trebuia făcut deja cu mult timp în urmă. De exemplu, introdusă ordinea în sistemul comisariatelor militare.

„Cer Ministerului Apărării să acorde atenție tuturor inițiativelor civile, inclusiv să țină cont de critică și să reacționeze la ea prompt și corect. Este clar că reacția oamenilor care văd problemele – și probleme apar, desigur, întotdeauna într-o activitate de o asemenea anvergură și complexitate – această reacție poate fi și emoțională. Dar trebuie ascultați, fără îndoială, cei care nu trec sub tăcere problemele existente, ci încearcă să contribuie la soluționarea lor”, și-a încheiat președintele discursul ținut în fața unui număr mare de generali.

Șeful Ministerului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a enumerat în raportul său direcțiile și planurile privind realizarea instrucțiunilor Comandantului-șef, dând, în general , de înțeles că în anul 2023 operațiunea specială ucraineană va continua, există și planuri de ofensivă asupra trupelor regimului de la Kiev. În discursul lui Șoigu a existat o declarație despre dorința de pace a Rusiei, dar nu a existat nicio concretizare în ceea ce constă aceasta. Putin nu a dat noi formulări referitoare la obiectivele politice ale operațiunii speciale nici în comentariul său rezumativ, mai mult decât atât președintele nu a spus nimic despre o posibilă pace cu Occidentul.

Related posts

Contraofensiva Ucrainei continuă: Lumea trebuie să aibă răbdare. Rusia va înceta să mai existe

econtext

USL LA 11 LUNI DE GUVERNARE: 22 de decizii bune pentru Romania, dar 129 negative! VEZI tot ce a realizat, dar si ce a stricat USL de cand conduce tara

Asaftei Bogdan

Motivul pentru care Rusia nu foloseşte în Ucraina celebrul tanc T-14 Armata

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More