7.8 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Bucureștiul a urcat în topul „celor mai bune orașe unde să locuiești”, potrivit anunțului făcut de Nicușor Dan

Potrivit unei declarații a primarului general al Bucureștiului, Nicușor Dan, orașul a obținut o poziție mai bună în topul „celor mai bune orașe în care să locuiești”, conform raportului publicat de Economist Intelligence Unit. Raportul anual al EIU a evaluat 172 de metropole din întreaga lume și menționează Bucureștiul, alături de Stuttgart, ca fiind unul dintre orașele care au înregistrat cel mai mare avans în clasament în ultimul an.

Nicușor Dan a subliniat că Bucureștiul a urcat cu 21 de poziții, ajungând astfel pe locul 99 în clasamentul menționat. Iată ce a declarat acesta:

Sunt încântat să citesc astfel de articole care promovează Bucureștiul și care confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea orașului.

Potrivit defapt.ro, Economist Intelligence Unit menționează că Bucureștiul este unul dintre cele mai mari orașe non-asiatice care au înregistrat creșteri semnificative.

Cele mai mari două orașe non-asiatice care au înregistrat cele mai mari creșteri sunt capitala României, București, și Stuttgart din Germania, care au înregistrat îmbunătățiri la categoria asistență medicală în urma eliminării ultimelor restricții legate de Covid.

Potrivit buletin.de, Bucureștiul a ocupat recent primul loc în topul celor mai potrivite orașe europene pentru profesioniștii care nu depind de munca la birou. Oferind acces la internet rapid și chiriile la prețuri scăzute, Bucureștiul a depășit orașe precum Lisabona, Madrid și Atena.

Nicușor Dan a anunțat recent demararea primului șantier pentru reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare pe Bd. 1 Decembrie 1918. Finanțarea pentru acest proiect provine din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), conform declarațiilor făcute de Nicușor Dan într-o conferință de presă desfășurată la fața locului.

Primul tronson de pe Bd. 1 Decembrie 1918, cu o lungime de 6 km, a fost deja inițiat. În 2023, se vor începe lucrările la alți 90 km din cei 210 km planificați, urmând ca acestea să fie finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Există riscul ca municipalitatea să piardă finanțarea europeană în valoare de 260 de milioane de euro dintr-un total de 360 de milioane de euro, care reprezintă costul total al proiectului, dacă nu se finalizează cel puțin un tronson până la sfârșitul anului 2023. Primarul a asigurat locuitorii Bucureștiului că nu se vor pierde fondurile europene, declarând că acestea nu vor fi irosite.

Pentru că am început pe fonduri municipale alte 7 obiective, am avut două runde de consultări cu constructorii care nu aveau deloc încredere că Primăria va putea vreodată să plătească la timp lucrările, am deblocat mai întâi acele lucrări și după asta am scos la licitație aceste contracte și achiziția publică a durat cum durează, apoi proiectarea, e foarte bine că suntem azi aici, a declarat Nicușor Dan, conform sursei citate.

Related posts

Mioara Roman a murit în azil, chiar înainte de a împlini 84 de ani

econtext

Cutremur în această dimineață în România, în apropierea a 6 orașe. Ce magnitudine a avut?

econtext

HARTA SOMAJULUI: Cum a evoluat numarul de someri in ultimii 20 de ani. Radiografie judet cu judet

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More