2 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ce ascunde alegerea lui Tulsi Gabbardei pentru funcția de director al serviciilor de informații americane. Legăturile misterioase cu un cult hinduist

Tulsi Gabbard și soțul ei, Abe Williams, nu sunt tipul de cuplu politic la care te-ai aștepta să-i vezi într-o poziție de putere. Alegerea lui Donald Trump pentru funcția de director al serviciilor de informații naționale a surprins pe mulți, iar prezența constantă a lui Gabbard alături de soțul său surfer din Noua Zeelandă ridică semne de întrebare.

De când Trump a anunțat numirea sa, criticii au sărit asupra lui Tulsi Gabbard, acuzând-o de afinități cu regimuri autoritare și de promovarea unor teorii ale conspirației. Este o figură controversată, cunoscută pentru simpatia față de lideri ca Vladimir Putin și Bashar al-Assad, ceea ce deja a stârnit un val de critici din partea atât a democraților, cât și a republicanilor.

Legături cu un cult hinduist

Dar în spatele imaginii unei politici „alternative” și „independente” se ascunde o poveste și mai tulburătoare. Gabbard și soțul ei sunt legătura între politica americană și un cult hinduist misterios, Science of Identity Foundation (SIF), care are conexiuni strânse în Hawaii și Noua Zeelandă și care a încercat de-a lungul decadelor să pătrundă în cercurile politice mainstream.

Acest grup, pe care unii l-au etichetat ca fiind o ramură extremistă a mișcării Hare Krishna, este condus de Chris Butler, o figură misterioasă care se consideră „guru” și care este privit de adepții săi ca o autoritate incontestabilă. Fostele membre ale grupului vorbesc despre o atmosferă controlantă și despre un cult care a fost nu doar homofob și misogin, dar și extrem de autoritar. Se spune că Butler ar fi considerat o divinitate, iar orice încercare de a-i pune sub semnul întrebării deciziile era privită ca un „sinucidere spirituală”.

Tulsi Gabbard

Gabbard și Williams sunt implicați într-un cerc strâns cu acest grup. Deși cei doi nu vorbesc public despre legăturile lor cu SIF, surse din interior susțin că familia lui Williams și a lui Gabbard sunt direct legate de această comunitate. Williams, un surfer și cineast din Auckland, Noua Zeelandă, s-ar fi întâlnit cu Gabbard în 2012, în timpul primei sale campanii pentru Congres, când acesta a filmat materialele sale promoționale.

John Bolton: Trump „și-a pierdut mințile” alegând-o pe Gabbard

Alegerea lui Gabbard pentru o funcție importantă în administrația Trump nu a fost primită bine de toată lumea. Pe lângă istoricul său controversat legat de Rusia și regimuri autoritare, legăturile sale cu acest cult ar putea complica procesul de obținere a sprijinului Congresului. Mulți o consideră o candidată nepotrivită pentru a conduce serviciile de informații naționale, iar fostul consilier național de securitate John Bolton a spus că Trump „și-a pierdut mințile” alegând-o pe Gabbard, sugerând că această numire trimite un semnal greșit Chinei și altor puteri străine.

În ciuda acestor critici, Gabbard rămâne o figură enigmatică în politica americană. După ce a fost o figură importantă în Partidul Democrat, ea a părăsit partidul în 2022, acuzându-l de elitism și de „wokeness” care pune în pericol securitatea națională. Recent, a devenit susținătoare a lui Trump și s-a alăturat Partidului Republican, o mișcare care a stârnit și mai multe controverse.

Nominalizarea de către preşedintele ales Donald Trump a lui Tulsi Gabbard pentru funcţia de director naţional al serviciilor de informaţii americane a provocat o undă de şoc în cadrul instituţiei de securitate naţională, sporind îngrijorarea că această comunitate de informaţii în expansiune va deveni din ce în ce mai politizată.

Aliaţii străini ar putea fi reticenţi în a mai împărtăşi cu SUA informaţii vitale

Printre riscuri, spun actuali şi foşti oficiali ai serviciilor de informaţii şi experţi independenţi, se numără faptul că principalii consilieri i-ar putea oferi viitorului preşedinte republican o viziune distorsionată asupra ameninţărilor globale, bazată pe ceea ce cred ei că îl va mulţumi, iar aliaţii străini ar putea fi reticenţi în a mai împărtăşi cu SUA informaţii vitale.

O sursă de securitate occidentală a declarat că ar putea exista o încetinire iniţială a schimbului de informaţii atunci când Trump va prelua funcţia în ianuarie, care ar putea avea un impact potenţial asupra „Five Eyes”, o alianţă de informaţii care cuprinde SUA, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. Îngrijorarea aliaţilor SUA este că toate numirile lui Trump se îndreaptă în „direcţia greşită”, a declarat sursa.

Fie că este vorba despre legăturile sale cu cultul SIF, simpatia față de dictatori sau schimbările rapide în cariera sa politică, Tulsi Gabbard rămâne o figură care ridică multe întrebări. Deși este văzută de unii ca un „outsider” în politica americană, alegerea ei ca director al serviciilor de informații ar putea fi o alegere riscantă pentru Trump, care ar putea avea mult mai mult de câștigat sau pierdut decât a anticipat.

Related posts

Forțele armate ale SUA au atacat forțele Houthi din Yemen. Bombardament de mare amploare

econtext

„Operațiunea Chrisalida”: Franța livrează în secret rachetele devastatoare Scalp către Ucraina

econtext

Harta creditelor! Cine se imprumuta mai mult in Romania: companiile sau populatia? Vezi situatia din fiecare judet

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More