11.9 C
București
4 aprilie 2025
econtext.ro
ACTUAL

Cum se pregătește Europa pentru cel de-al Treilea Război Mondial: ghiduri de supraviețuire, recrutări, buncăre nucleare, scut de drone

Europa nu vrea să fie luată prin surprindere de un război mondial, iar pregătirile sunt din ce în ce mai vizibile: ghiduri de supraviețuire, buncăre nucleare, recrutări obligatorii și planuri de evacuare în masă sunt doar câteva dintre măsurile adoptate pentru a face față unei invazii rusești.

Cum se pregătește Europa pentru cel de-al Treilea Război Mondial: În fața unei posibile agresiuni ruse, continentul european își înarmează din nou forțele, temându-se că Vladimir Putin ar putea lansa un atac în următorii ani pentru a împinge NATO din Europa de Est și a reînvia imperiul rus. Potrivit Comisiei Europene, există îngrijorări că Rusia ar putea declanșa un conflict major în jurul anului 2030, în cazul în care Putin va reuși să obțină victoria în Ucraina. În acest context, Uniunea Europeană se pregătește pentru un război de amploare cu Moscova, iar unele țări din blocul comunitar își mobilizează deja cetățenii.

Astfel, Marea Britanie este îndemnată să se alăture țărilor europene care deja au demarat recrutarea obligatorie a cetățenilor, creând armate tot mai numeroase. Iar în Franța, autoritățile vor distribui un ghid de supraviețuire în cazul unei invazii. Acesta va conține informații utile despre cum să te aperești în fața unui atac, inclusiv modalități de a te alătura unităților de rezervă sau de a contribui la eforturile de apărare locală. Ghidul va include și recomandări privind crearea unui kit de supraviețuire, cu apă, conserve, baterii și provizii medicale esențiale.

Umbrela nucleară franceză

În același timp, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că avioanele de luptă franceze, echipate cu rachete nucleare hipersonice de ultimă generație, sunt deja staționate la granița cu Germania. Astfel, Berlinul se află sub protecția armelor nucleare franceze, iar Macron a subliniat că va lansa un atac nuclear pentru a apăra Germania în caz de agresiune, considerând-o o amenințare directă și pentru Franța.

Polonia, de asemenea, este hotărâtă să obțină protecție nucleară din partea Franței sau a Statelor Unite, iar autoritățile poloneze au decis să implementeze recrutarea obligatorie pentru toți bărbații. Țările baltice și cele nordice sunt, de asemenea, extrem de conștiente de pericolele ce vin dinspre Rusia și au deja în vigoare forme de recrutare obligatorie.

Norvegia, care împărtășește o graniță de 200 de kilometri cu Rusia, pregătește exerciții de evacuare în masă pentru cetățeni în zonele cele mai nordice ale țării. Autoritățile vor ca locuitorii să fugă spre vest sau sud, în Finlanda, pentru a scăpa de trupele ruse care ar avansa. În plus, guvernul norvegian a distribuit un ghid de supraviețuire în caz de război, recomandându-le cetățenilor să fie pregătiți să supraviețuiască singuri timp de o săptămână în condiții extreme.

La rândul său, Suedia a lansat o campanie de pregătire a populației, cu pliante care avertizează: „Dacă vine criza sau războiul”. Finlanda, care a renunțat recent la neutralitate pentru a adera la NATO, le cere cetățenilor să fie pregătiți pentru „incidente și crize”, iar Danemarca a oferit un ghid cu informații despre cantitățile de apă, hrană și medicamente necesare pentru a supraviețui în caz de urgență.

Scut de drone de la Marea Baltică până la Marea Neagră

În Germania, planurile de pregătire pentru războiul mondial sunt deja în desfășurare, fiind dezvăluite într-un document secret de 1.000 de pagini, intitulat „Operațiunea Germania”. Aceste documente prevăd protejarea unor clădiri esențiale și crearea unor buncăre pentru refugierea civililor. Guvernul german plănuiește chiar să mute 200.000 de vehicule și 800.000 de soldați NATO pe teritoriul său în cazul unui conflict total cu Rusia.

Pe frontul baltic, se construiește o linie de apărare comună între Polonia și statele baltice, care va include aproximativ 600 de buncăre, șanțuri pentru tancuri, păduri și sisteme de rachete. În plus, Polonia și țările baltice au retras semnătura de la tratatele internaționale care interzic minele anti-personal, pregătindu-se astfel să oprească avansul armatei ruse.

Uniunea Europeană investește masiv în refacerea forțelor armate și sprijinirea Ucrainei, cu un plan de apărare de aproximativ 800 de miliarde de euro. De asemenea, se are în vedere crearea unui scut de drone ce ar proteja zona de la Marea Baltică până la Marea Neagră, pentru a descuraja o posibilă invazie rusească și a face ca această posibilitate să fie mult prea costisitoare pentru Vladimir Putin.

Related posts

Restricții de circulație, de astăzi, de la ora 07.00, pentru următoarea etapă de reabilitare și consolidare a Podului Grant

econtext

Prognoza meteo, 14 martie. Se dezlănțuie urgia. Averse, descărcări electrice și vijelii

econtext

Prognoza meteo, 31 decembrie. Temperaturile lovesc din plin la sfârșit de an

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More