10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Siegfried Mureşan: Guvernul Germaniei este în urmă cu implementarea PNRR

Eurodeputatul liberal, Siegfried Mureşan, spune că Guvernul Germaniei este şi el în urmă cu implementarea PNRR. Nu numai România, aşadar, are probleme cu implemengtarea acestui program de absorbţie de fonduri europene, parţial nerambursabile.

Siegfried Mureşan, mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă pune probleme de implementare şi Germaniei, cel mai puternic stat UE, ca forţă economică, informează europarlamentarul Mureşan.

„Ne-am întâlnit astăzi, la Leipzig, cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale din Germania, care așteaptă să beneficieze mai mult de fondurile din Mecanismul European de Redresare și Reziliență”, spune Mureşan.

Siegfried Mureşan: Guvernul Germaniei este în urmă cu implementarea PNRR

Deși are la dispoziție 27,8 miliarde de euro, din acest mecanism, pentru finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Guvernul Germaniei a accesat până în prezent doar o prefinanțare de 2,25 de miliarde de euro”, detaliază eurodeputatul.

Prima cerere de plată, explică acesta, a fost depusă „de-abia în luna septembrie a acestui an. În comparație, României i-au fost aprobate deja două cereri de plată și am încasat deja 9,12 miliarde de euro, din cele aproape 29 de miliarde de euro, care ne revin.

Noi, Grupul PPE din Parlamentul European, vom ajuta autoritățile locale și regionale din Germania să pună presiune pe Guvernul de la Berlin, pentru a accelera implementarea PNRR.

Am adoptat acest plan de investiții la nivel european, pentru a sprijini oamenii, regiunile și întreprinderile din Europa, nu pentru a fi ținut blocat.

Întâlnirea de astăzi face parte din seria de evenimente „Drumul spre redresare”, organizată de către Grupul PPE din Parlamentul European, împreună cu Grupul PPE din Comitetul Regiunilor, sub coordonarea mea, ca vicepreședinte al Grupului PPE responsabil pentru bugete”.

Organizăm aceste evenimente la fața locului, în țările membre, pentru a vedea cum putem ajuta autoritățile locale și regionale să implementeze proiectele de finanțare prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență.

Related posts

S-a aflat adevărul despre Cristian Cioacă! Fosta sa iubită a recunoscut totul

econtext

O firmă dubioasă din Moscova a cumpărat 24% din Strabag, care ridică baza NATO de la Kogălniceanu

econtext

Meteorologii ANM anuțnă. Val de căldură intensă în București și sud-estul țării

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More