1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Franța trimite „ploaia morții” asupra rușilor în Ucraina. Cum atacă focoasele RALEC?

Franța trimite „ploaia morții” asupra rușilor în Ucraina cu focoase RALEC F3 moderne, pentru a îmbunătăți artileria. Focoasele RALEC F3 sunt pentru obuzele de artilerie de 155 mm.

Franța a trimis Ucrainei focoase RALEC F3 care transformă artileria într-o „ploaie a morții”. Aceste focoase moderne permit detonarea muniției în aer, creând un nor direcționat de fragmente, care crește semnificativ eficiența focului împotriva trupelor ruse.

Îmbunătățirea focoaselor, care pot fi atașate cu ușurință la vârfurile obuzelor, crește eficacitatea artileriei.

Franța trimite „ploaia morții” asupra rușilor în Ucraina. Cum atacă focoasele RALEC?

Cel mai frecvent, sunt folosite focoase de impact simple, care activează o încărcare TNT la lovirea solului, însă mai eficiente sunt cele avansate, inclusiv module echipate cu sisteme de navigație GPS și INS pentru corectarea traiectoriei de zbor, cum ar fi M1156 PGK (Precision Guidance Kit) și focoasele fără contact RALEC F3, numite și „ploaia morții”.

Focoasele RALEC F3 pot fi programate să detoneze fie la impactul cu ținta, fie la câțiva metri deasupra solului, în funcție de preferința operatorului.

Este important de reținut că obuzele tradiționale de artilerie nu sunt cele mai eficiente împotriva fortificațiilor robuste de câmp, deoarece movilele de pământ suficient de groase sau straturile de saci de nisip pot absorbi fragmentele obuzelor.

Scenariul se schimbă dramatic atunci când explozia are loc în aer, permițând fragmentelor să ocolească obstacolele.

Astfel, fragmentele de artilerie pot avea suficientă forță pentru a pătrunde câteva zeci de milimetri în oțel, făcându-le capabile să spargă căștile sau vestele antiglonț.

Ministerul rus de Externe a condamnat livrarea acestui nou lot de muniție și sprijinul militar occidental pentru Ucraina în general, susținând că aprovizionarea cu arme contribuie la escaladarea conflictului și subminează încercările de soluționare diplomatică a crizei.

Potrivit Ministerului rus de Externe, o astfel de asistență externă nu face decât să agraveze situația și să întârzie procesul de găsire a unei soluții pașnice.

Related posts

SUA și Marea Britanie, noi atacuri asupra teroriștilor Houthi

econtext

Turcia rupe colaborarea cu Israelul. Recep Tayyip Erdogan: Nu datorăm nimic Israelului

econtext

Preşedintele Consiliului European cere Rusiei socoteală pentru distrugerea barajului Kahovka: E o crimă de război

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More