28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina, ziua 480. Conflictul s-ar putea extinde la nivel geografic. Anunț teribil de la Kremlin

Război în Ucraina, ziua 480. Maria Zaharova întărește ideea că războiul din Ucraina s-ar putea extinde. Anunțul acesteia vine după ce o oficialitate din Rusia a avertizat că tensiunile ar putea scăpa de sub control. Astfel, conflictul ar putea depăși granițele statului ucrainean.

Război în Ucraina, ziua 480. Conflictul ar putea depăși actualele limite geografice

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a spus că Moscova este de părere că Occidentul s-ar îndrepta spre „marginea prăpastiei”. Totodată, Zaharova a subliniat că omenirea ar fi împinsă în această direcție din cauza acțiunilor Occidentului vizavi de Ucraina.

„Conflictul din Ucraina poate căpăta o scară europeană ca urmare a mişcărilor statelor care susţin Ucraina, însă oprirea livrărilor de arme către Kiev va împiedica o nouă escaladare. ”, a spus ministrul rus.

Război în Ucraina

Occidentul, de vină pentru posibila escaladare a conflictului

Maria Zaharova a menționat că războiul s-ar putea extinde în mod necontrolat, pe fondul acțiunilor Occidentului.

„Ca rezultat al acţiunilor provocatoare necugetate chiar şi a una sau două ţări membre ale UE şi NATO, criza ucraineană poate foarte uşor să depăşească limitele geografice, să capete o scară foarte diferită şi să se dezvolte în mod necontrolat”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Totodată, oficialul rus a cerut statelor occidentale să renunţe la ideea de a provoca o înfrângere strategică Rusiei.

„Occidentul trebuie să renunţe la planurile de a provoca o înfrângere strategică indiferent cui, să renunţe la planurile de a duce războiul până la ultimul ucrainean. Şi, probabil, ar trebui pur şi simplu să le fie milă de Ucraina”, a adăugat aceasta.

Război în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 480. Putin solicită garanții de securitate

Maria Zaharova nu a oprit șirul acuzațiilor, îndreptându-și atenția și asupra Washingtonul. Ministrul a precizat că SUA ar încerca, prin ONG-urile active în Rusia, să influențeze participarea la vot.

„Administraţia preşedintelui american Joe Biden le-a dat ONG-urilor americane sarcina directă de a reduce participarea la viitoarele alegeri prezidenţiale”, a spus Maria Zaharova.

Între timp, președintele Vladimir Putin a cerut noi garanții de securitate pentru Rusia. De altfel, liderul de la Kremlin a menționat că acestea ar fi necesare pentru oprirea războiului din Ucraina.

„Suntem interesați în principal de securitatea Rusiei. Vom merge mai departe pornind de la asta”, a spus Vladimir Putin.

Alegerile din Rusia se vor desfășura în perioada 15-17 martie.

Related posts

Război în Ucraina, ziua 700. Cursa înarmărilor: Obuze pentru forțele Kievului

econtext

Azerbaidjan se alătură exercițiului multinațional „Agile Spirit 2023” din Georgia

econtext

Nava de zeci de milioane $ a Rusiei din Marea Baltică, incendiată de „spionii” Ucrainei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix