3.9 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Noua înșelăciune care îi lasă pe români fără bani. Escrocii au schimbat ”poveștile”. Ce vor acum?

Escrocii au schimbat ”poveștile”. Cum sunt înșelați românii de cei care cer bani cu nerușinare? Bărbați în toată firea opresc oamenii pe stradă și cer lapte praf pentru copii. Ca să fie mai credibili că nu vor bani, te roagă să mergi cu ei în farmacie

Escrocii au schimbat poveștile pentru a-i îndupleca pe români să le dea bani de pomană. Sau bunuri care pot fi ușor vândute.

Poveștile cu membrii familiei bolnavi sau operați s-au transformat în unele mai pragmatice. Iar cerșetorii nu mai sunt oameni îmbrăcați în haine murdare ci oameni în toată firea, bărbați și femei, buni de muncă dar care nici măcar nu le trece prin cap să facă altceva decât să obțină bani ușor.

Escrocii au schimbat ”poveștile”. Cum sunt înșelați românii de cei care le cer bani cu nerușinare?

Astfel, cea mai nouă metodă de a smulge lacrimi și bani de la românii cu inimă bună și mână largă sunt poveștile despre lapte praf.

Când tocmai îți umpli portbagajul cu produse de la supermarket, apare un ”tătic” sau o ”mămică” care cere lapte praf. De fapt cere contravaloarea unei cutii de lapte praf. De obicei pentru copiii cu intoleranță la lactoză.

Mulți refuză categoric să le dea bani, iar atunci, cerșetorii îi roagă să meargă cu ei la farmacie. Astfel, că sunt la fel de mulți, poate chiar mai mulți care cedează și le dă suma cerută.

De fapt sunt niște escroci. Acel lapte praf probabil ajunge la vreun copil care are nevoie de el dar pe bani. Pentru că mai departe cei care tocmai s-au ales cu acest produs cumpărat de oameni cu suflet mare, îl vând mai departe.

Nouă escrocherie în preajma sărbătorilor. ”Ca să fie credibili îți cer să vii cu ei să verifici”
Acest fenomen a luat amploare în România. Este aceeași poveste spusă la București, Iași sau Constanța. Și funcționează. Oamenii plătesc fie de milă, fie pur și simplu le dau o sumă pentru a scăpa de ei.

”Sunt niște indivizi care te abordează pe stradă și se plâng că nu au lapte praf pentru copil. Ca să fie credibili îți cer să vii personal cu ei la farmacie să le cumperi dar speră că le dai bani și îți vezi de treabă.

Dacă totuși vii cu ei la farmacie atunci păstrează cutiile și le vând când fac mai multe. Angajații de la farmacii ii cunosc pe acești indivizi întrucât mulți le cad în plasă”, a explicat cineva pe o platformă de socializare.

Unii utilizatori ai platformelor de socializare spun că acești cerșetori sunt ”bărbați în toată firea”, îmbrăcați normal, spălați și aranjați.

”Păreau oameni normali care au ieșit în oraș, nu păreau nicidecum oameni defavorizați”, a spus cineva pe platforma Reedit.

Un alt utilizator este de părere că” 99% din cerșetorii de pe stradă nu sunt chiar atât de defavorizați pe cum ar vrea ei sa credem. în realitate ei au unde să stea și din cerșit câștigă bine în timp puțin. Mult mai bine decât unul care muncește și care are probleme”.

Unii spun că dacă încerci să le spui că nu ai bani te fac să te simți prost că nu-i ajuți și invocă tot felul de probleme și mai scad din suma cerută. ”Măcar 10 lei sau 5 lei”, spun unii.

”Nu contest, sunt și oameni sărmani, care nu pot munci sau pe care nu-i angajează nimeni pentru că nu au nici o pregătire. Dar mulți sunt leneși care preferă să cerșească decât să muncească.

Am un bun exemplu, un tânăr de vreo 25, care venea zilnic, în stația în care așteptam bus-ul de firmă, și cerea bani. Omul, zdravăn, deloc prost îmbrăcat, cu limbaj corect. I-am spus „decât să ceri câțiva lei, nu mai bine vii acum cu mine, la firma mea (firma la care lucrez are 4000+ angajați, și nevoie de personal)? Îți promit că te angajăm pe loc.” Tânărul a balmajit ceva, s-a făcut dispărut și nici nu l-am mai văzut”, a explicat altul.

”Eu am avut o situație similară în Gara de Nord, unde s-a apropiat o femeie de mine, să mă întrebe ceva. Știind deja că vrea să-mi ceară bani, i-am spus că nu pot să o ajut.

Tanti în schimb, s-a ofensat imediat, și-mi spune pe un ton defensiv „Da’ de unde știi ce vreau să te întreb?” Și-i zic, ok, hai spune, cu ce te pot ajută? (poate voia o informație, sau ceva).

Ea: Mai am nevoie de 5 lei să-mi iau bilet de tren până acasă.

Mi s-a părut amuzant, că tot ea a încercat să mă facă să mă simt prost, că presupun că vine să cerșească, că apoi următorul lucru care-i iese pe gură, să fie să-mi ceară bani”, a spus altcineva.

Related posts

Cazul „Azilul de bătrâni”. Informațiile care încurcă și mai mult ancheta

econtext

Prognoza meteo, 1 februarie. Vreme mai caldă cu unele înnorări. Unde va mai ninge

econtext

Vara se întoarce în România. Temperaturile vor crește considerabil, dar unele zone ale țării nu scapă de ploi

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More