3.9 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Platformă digitală. Rezultatele analizelor pentru animale vor fi accesibile online

O platformă online, dezvoltată de ANSVSA, oferă acces medicilor veterinari la rezultatele investigațiilor și analizelor animalelor. Astfel, cei interesați vor putea vedea inclusiv istoricul medical al pacienților cu patru lăbuțe.

Serviciul digital Atlas Vet ușurează medicilor veterinari și, nu numai, obținerea informațiilor legate de analizele efectuate în rețeaua Laboratoarelor Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Platformă online destinată medicilor veterinari  

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat Atlas Vet. Aceasta este o platformă digitală destinată atât cabinetelor și clinicilor veterinare, cât și persoanelor fizice. Abonații vor avea acces rapid și securizat la rezultatele investigațiilor și analizelor efectuate în rețeaua laboratoarelor sanitar-veterinare. Procedura de acces implică, pentru cei interesați, solicitarea unui cont unic.

Prin intermediul serviciului, accesibil la adresa portal.ansvsa.ro, medicii și reprezentanții clinicilor și cabinetelor veterinare, precum și persoanele fizice interesate vor putea obține rapid la istoricul buletinelor de analiză pentru probele trimise spre testare.

Ca să obțină datele necesare accesului pe această platformă, cei ineresați trebuie să depună o solicitare scrisă. Aceasta trebuie adresată Institutelor Naționale de Referință Veterinară sau Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Ei vor primi un cont de acces și un nume de utilizator cu parolă. Astfel se vor putea conecta pentru a consulta informațiile de care au nevoie.

Accesul la buletinele de analiză este permis după aprobarea personalului autorizat din laboratoarele de analize sanitar-veterinare. Toate datele sunt transmise în platforma online prin conexiuni securizate, pentru a proteja confidențialitatea și integritatea informațiilor.

Analizele realizate în laboratoarele ANSVSA

În cadrul laboratoarelor ANSVSA sunt realizate o gamă variată de analize medicale pentru animale. Acestea vor fi disponibile pe platforma pusă la dispoziție. Potrivit atribuțiilor oficiale, în laboratoarele sanitar-veterinare se fac următoarele tipuri de analize:

pentru siguranța alimentelor se fac determinări de nitrați, nitriți, sare, grăsime, contaminanți, Salmonella, Listeria, reziduuri de pesticide, metale grele etc.;
pentru sănătatea și bunăstarea animalelor se fac teste pentru identificarea agenților patogeni ce cauzează boli precum bruceloza, rabia, pesta porcină africană, precum și examene anatomo-patologice.
De menționat că platforma este destinată exclusiv probelor analizate în institutele veterinare și laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor județene (LSVSA).

platformă

Funcționalitățile disponibile pe platforma Atlas Vet

Potrivit informațiilor furnizate de ANSVSA, platforma Atlas Vet oferă acces sigur și rapid la buletinele de analiză pentru fiecare partener sau pacient. Vor fi disponibile următoarele funcționalități:

– istoricul buletinelor de analiză;
– verificarea în timp real a stadiului cererilor de analize în laborator (ex: în lucru, finalizată etc.);
– informații despre rezultatele analizelor pentru probele înregistrate în laboratoare județene și cele trei     – –   – – institute   naționale de referință;
– acces rapid la buletinele de analiză pentru personalul ANSVSA și DSVSA, în funcție de unitățile atribuite;
– economie de timp prin vizualizarea rezultatelor, fără a fi nevoie de deplasarea la sediul laboratoarelor;
– interfață optimizată pentru dispozitive mobile, telefoane, tablete, laptopuri etc;
– interconectare cu laboratoarele subordonate ANSVSA.

Buletinele de analiză disponibile în platforma Atlas Vet includ rezultatele testelor efectuate pentru probe recoltate atât în cadrul programelor oficiale, cât și cele recoltate de cabinete veterinare sau persoane fizice.

Related posts

NATO poate sprijini şi Ucraina şi Israel. Mircea Geoană: Avem suficient de multe resurse

econtext

Prognoza meteo, 20 martie. Nu scăpăm de frig. Zonele în care va ninge

econtext

Prognoza meteo, 16 noiembrie. Zonele cu cele mai ridicate temperaturi

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More