Primăria Capitalei a inițiat miercuri, 12 iulie 2023, al șaptelea tratament împotriva țânțarilor. Pe parcursul acestui an, municipalitatea va efectua în total 14 astfel de tratamente pentru a combate aceste insecte. Acțiunile de dezinsecție, efectuate de Compania Municipală Eco Igienizare, au loc în fiecare zi, în funcție de condițiile meteorologice. Pentru a nu deranja locuitorii din București, aceste tratamente se desfășoară în intervalul orar 22:00-05:00.
Primăria Municipiului București a anunțat că tratamentele sunt aplicate în spațiile deschise de pe domeniul public și privat al Capitalei, după cum urmează:
- Spații verzi de-a lungul străzilor;
- Parcuri;
- Spații verzi asociate blocurilor;
- Locuri de agrement;
- Terenuri de sport;
- Cimitire;
- Terenuri ale instituțiilor publice locale;
- Depouri;
- Parcări publice;
- Terenuri asociate clădirilor cu locuințe colective (asociații de proprietari/locatari);
- Cămine studențești;
- Cămine de elevi;
- Locuințe sociale;
- Parcări rezidențiale;
- Piețe și târguri agroalimentare;
- Alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al Municipiului București.
Echipa Companiei Municipale Eco Igienizare folosește utilaje de mare capacitate (ULV), precum și autoutilitare echipate cu atomizoare portabile și termonebulizatoare. Acestea din urmă sunt utilizate în zonele cu acces restricționat sau cu vegetație densă.
Pentru tratamentele de combatere a țânțarilor, Primăria Capitalei utilizează un produs biocid numit SOLFAC TRIO EC 140, care este autorizat de Ministerul Sănătății. Acest produs nu prezintă pericole pentru sănătatea oamenilor sau a animalelor de companie. Cu toate acestea, Primăria Capitalei transmite:
În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.
Cetățenii din București care observă apariția unor focare de infestare în oraș pot contacta Compania Municipală Eco Igienizare, prin intermediul dispeceratului care este disponibil non-stop. Numărul de telefon la care pot fi contactați este: 0752.041.898.
În plus, se pot face sesizări și prin intermediul adresei de e-mail: sesizari@cmeib.ro.