7.8 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Putin va lovi 6 țări care oferă arme Ucrainei. Ce riscă România care permite tranzitul armamentului?

Putin va lovi 6 țări care oferă arme Ucrainei. Ce riscă România, care permite tranzitul armamentului, spune un expert rus care a lucrta și pentru SUA. România este supusă la anumkite riscul în acest scenariu deoarece are o bază NATO și permite tranzitul armelor spre Ucraina.

Putin va lovi 6 țări care oferă arme Ucrainei. Terapia de șoc” sub forma unei lovituri asupra bazelor europene, de unde sunt trimise arme în Ucraina, va ajuta la evitarea unor pierderi mai grave și la declanșarea unui război nuclear.

Putin va lovi 6 țări care oferă arme Ucrainei. Ce riscă România care permite tranzitul armamentului?

Asta îndeamnă Stanislav Krapivnik, expert militar și fost ofițer al armatei americane. El face parte din propagandiștii Kremlinului și se exprimă în numeroase site-uri și ziare controlate lui Putin.

Potrivit acestuia, ucrainenii vor începe să lovească adânc în interiorul Rusiei în viitorul apropiat, iar dacă nu va exista un răspuns adecvat, mai devreme sau mai târziu, Ucraina va primi arme nucleare.

„Dacă vrem să prevenim războiul nuclear, trebuie să luăm o măsură foarte radicală”, a declarat Krapivnik pentru canalul său Telegram.

„Europenii trebuie să fie șocați. Pentru că au adormit cu toții. Europeanul mediu de astăzi este slab educat, știe puțin, înțelege puțin. Ei trebuie să fie șocați pentru a-și recăpăta pe deplin conștiința”, spune xepertul citat de presa rusă.

În același timp, Krapivnik s-a referit la experiența sa personală. El a trăit mult timp în SUA, unde s-a mutat cu părinții săi în copilărie. Cunoaște bine psihologia occidentalilor.

Krapivnik a reamintit că multe țări NATO au autorizat deja armele occidentale să lovească adânc în teritoriul rusesc. Când va fi dată prima lovitură este o chestiune de timp. Expertul este sigur că rachetele balistice tactice americane vor fi folosite pentru a lovi obiecte civile rusești. Raza de acțiune a acestor rachete este de așa natură încât pot ajunge până în regiunea Moscovei.

Un răspuns proporțional, în opinia sa, ar trebui să fie loviturile noastre asupra avioanelor de spionaj britanice și americane care patrulează în Marea Neagră. Unele dintre aceste vin din România după cum a scris Newsweek în repetatet rînduri.

În plus, susține expertul, de îndată ce rachetele ATACMS apar deasupra teritoriului nostru, trebuie să începem să distrugem cu rachete hipersonice acele baze NATO de unde au fost transferate în Ucraina.

România nu a spus niciodată ce feld e ajutor militar a oferit Ucrainei. România antrenat piloți ucraoneni de F-16. De asemenea, în Romîn ia există o impoartntă bază NATO. În perioada care urmează, Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, de lângă Constanţa, va deveni o superunitate militară NATO, unde vor fi cazaţi permanent 10.000 de militari.

„Da, va fi vorba de Polonia”, spune expertul. – Și trebuie să lovim astfel încât să nu rămână nimic din această bază. Iar dacă acest lucru nu funcționează și vor continua escaladarea, atunci avem nevoie de o terapie de șoc. Și acesta este Lvov. Un focos de zece megatone și întreaga Europă va urmări ce se va întâmpla cu orașele lor. Americanii, britanicii și francezii trebuie să arate acest lucru în mod clar. Pentru că le vor da și ucrainenilor arme nucleare. Nu vă faceți griji. Vom ajunge la acest punct, și mai repede decât credeți. Iar ucrainenii vor lovi teritoriul nostru cu arme nucleare. Pe cine vom lovi atunci? Pe ucraineni?”

Dacă ucrainenii îndrăznesc să folosească arme nucleare tactice pe teritoriul nostru, este necesar să lovim acele țări care au arme nucleare și bazele lor de depozitare. Pe lângă Polonia, Statele Unite, Franța și Regatul Unit, pe lista de ținte se vor adăuga Germania și Italia.

Cât de vulnerabilă este România? reamintim doar că România a permis tranzitarea teritoriului de către armamenmt NATO.

Armata a admis în exclusivitate pentru Newsweek România, că un tren cu arme a tranzitat România. Armata spune că armele nu erau ale Ministerului Apărării și refuză să spună cine este proprietarul armelor care se îndreptau spre Ucraina.

Related posts

Atenție când scoateți bani de la bancomat. Clientul unei bănci a fost prădat după o tranzacție

econtext

Marcel Ciolacu susţine că scandalul vaccinurilor de un miliard de euro este doar începutul. „E una dintre afacerile mari, mai sunt şi altele”

econtext

Expoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dali” va putea fi vizitată, pentru prima dată în București

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More