7.8 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia a retras trupele! Informația oficială venită direct din Ucraina

Ucraina a făcut anunțul oficial! Andrii Demcenko, purtător de cuvânt al Serviciului de Stat al Gărzii de Frontieră, a făcut precizări importante cu privire la situația că Rusia.

Rusia a retras aproape toate unităţile din Belarus

Ucraina a făcut anunțul oficial! Andrii Demcenko, purtător de cuvânt al Serviciului de Stat al Gărzii de Frontieră al Ucrainei, anunță că Rusia nu mai are destule trupe în Belarus. Drept urmare, Kremlinul nu mai poate ataca pe cale terestră dinspre această țară, potrivit CNN.

Oficialul ucrainean a precizat că Rusia a decis să își transfere trupele terestre care se antrenau în Belarus către alte zone. De aceea nu mai dispune de armata necesară pentru a lansa ofensiva din această țară. Aceasta a fost tehnica folosită de Rusia la începutul invaziei din 24 februarie 2022.

„Rusia nu are un grup de atac necesar pe teritoriul Belarusului care să fie pregătit şi capabil să invadeze teritoriul Ucraine”, a declarat joi Andrii Demcenko, în cadrul unei conferințe de presă de la Kiev.

El a precizat că în ciuda retragerii trupelor din Belarus, Putin nu a decis desfășurarea de noi unități către locație.

„În acest moment, Rusia a retras aproape toate unităţile sale care au fost antrenate şi şi-au finalizat rotaţia. Cu toate acestea, nicio unitate nouă nu a fost desfăşurată acolo”, a mai spus Demcenko.

Anumiți analiști susțin că Rusia și-a mutat trupele din Belarus pe frontul din nord-estul Ucrainei, mai precis, între oraşul asediat Kupiansk şi oraşul învecinat Kreminna.

Care este tactica de război a Rusiei în acest moment
Demcenko a mai precizat că printre zonele bombardate frecvent de Rusia se numără Cernihiv, Sumî şi Harkov. Acestea se află la est de Belarus, de-a lungul graniţei de nord a Ucrainei cu Rusia.

Despre tactica de război a Rusiei în aceste regiuni, oficialul a precizat că „inamicul încearcă, de asemenea, să folosească grupuri de sabotaj şi de recunoaştere pentru a încerca să pătrundă pe teritoriul Ucrainei”. Tot el a adăugat: „Cele mai multe dintre aceste încercări sunt înregistrate în regiunea Sumî”.

Recent, Ucraina a decis să ia măsuri de fortificare a frontierei nordice. Statul a anunțat și interzicerea anumitor activităţi în apropierea graniţei.

Vă amintim că Belarus a fost un aliat apropiat al Rusiei și a avut un rol semnificativ în sprijinirea trupelor ruse în timpul invaziei din Ucraina din 2022. Belarusul a permis trupelor ruse să utilizeze teritoriul său pentru a lansa invazia în Ucraina. Statul și-a deschis frontierele și a facilitat mișcarea trupelor rusești în regiunea de nord a Ucrainei, în apropierea capitalei Kiev.

Acest sprijin din partea Belarusului a stârnit critici internaționale și a contribuit la creșterea tensiunilor în regiune. Belarusul sub conducerea președintelui său, Alexander Lukașenko, a avut o relație strânsă cu Rusia, iar acest lucru a influențat politica externă a țării în direcția sprijinirii acțiunilor Rusiei în Ucraina.

Related posts

Premierul slovac Robert Fico susține că mai multe țări NATO și UE vor să trimită trupe în Ucraina

econtext

RĂZBOI. Israelul, „atac mortal și neașteptat” asupra Iranului. SUA le dă sistemul antiaerian THAAD

econtext

Armele trimise de SUA Kievului ar fi ajuns în mâinile membrilor grupării Hamas. Rusia și Ucraina se acuză reciproc

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More