În dimineața aceasta, s-au înregistrat scurgeri de gaz din una dintre cisternele stației GPL Crevedia, situată la doar 30 de kilometri de București, conform informațiilor furnizate de A3-CNN. Aceasta este una dintre cisternele pe care pompierii încearcă să le controleze de la exploziile din ziua de sâmbătă.
Conform aceleiași surse, pompierii sunt încă prezenți la locul exploziei din Crevedia și utilizează mai multe autospeciale de stingere pentru a răci cisternele care conțin încă gaz petrolier lichefiat (GPL), ale căror temperaturi au crescut semnificativ în urma exploziilor devastatoare de sâmbătă. În prezent, în stația GPL neautorizată din Crevedia se află trei cisterne. Două dintre acestea conțin în continuare gaz petrolier lichefiat, iar din cea de-a treia au loc scurgeri de gaze.
Pompierii au mărit perimetrul de siguranță, astfel încât acum nimeni în afara echipelor de intervenție nu poate să se apropie de zona centrală a dezastrului la o distanță mai mică de 700 de metri.
Exploziile devastatoare au avut loc sâmbătă la o stație GPL ilegală din Crevedia, soldându-se cu doi oameni decedați și 56 de răniți, dintre care 39 sunt pompieri, doi sunt polițiști și doi sunt jandarmi.
La momentul exploziilor, stația GPL din Crevedia funcționa fără autorizație și figura ca închisă încă din toamna anului 2020. Deflagrația a avut loc în timpul transferului de gaz dintr-o cisternă în alta, în curtea firmei, iar sub una dintre cisterne a izbucnit o sursă de foc, conform Parchetului General.
Stația GPL din Crevedia, care aparține fiului primarului din Caracal, a fost amendată de mai multe ori de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și în cele din urmă a fost închisă în septembrie 2020. Cu toate acestea, aceasta a continuat să funcționeze, iar o anchetă a Parchetului vizează inclusiv responsabilitatea instituțiilor care trebuiau să controleze stația GPL și să se asigure că activitatea acesteia a încetat cu adevărat.