Primăria Sectorului 6 a anunțat lansarea campaniei de „Bugetare Participativă” pentru anul 2023. Persoanele interesate vor putea depune proiectele lor până la sfârșitul lunii. Bucureștenii care doresc să contribuie la dezvoltarea Sectorului 6 sunt invitați de Primărie să își înregistreze proiectele în cadrul campaniei de „Bugetare Participativă” 2023.
Primăria Sectorului 6 a comunicat condițiile pe care proiectul trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibil:
Trebuie să descrii propunerea, să ne spui ce buget estimezi că e necesar și pe ce perioadă se va implementa proiectul, dar și care sunt publicul țintă și locația unde vrei să fie pus în practică. Iar dacă este cazul, poți să atașezi și imagini.
Pentru a fi eligibile, persoanele interesate pot depune proiectele lor până la data de 26 iulie 2023. Fiecare cetățean poate depune unul sau mai multe proiecte pentru fiecare categorie. Link-ul pentru depunerea proiectelor poate fi accesat aici.
Proiectele trebuie să se încadreze în următoarele categorii:
- Amenajare spații verzi, locuri de joacă și mobilier urban
- Digitalizare
- Educaționale, cultural-sportive
- Infrastructură stradală, mobilitate și siguranța circulației
- Protecția mediului
- Sociale și/sau sănătate
Fiecare proiect depus va fi analizat de o comisie. Listele finale cu proiectele selectate vor fi anunțate pe 24 septembrie. Ulterior, proiectele eligibile vor fi supuse votului cetățenilor.
Perioada de strângere a voturilor va fi între 25 septembrie și 25 octombrie. Fiecare bucureștean din Sectorul 6 va avea posibilitatea de a vota o singură dată pentru fiecare categorie. Voturile vor fi validate în perioada 26 – 31 octombrie, iar câștigătorii proiectelor vor fi anunțați după această dată. Primăria Sectorului 6 transmite:
Din 1 noiembrie, noi vom începe implementarea lor, iar suma totală pentru finanțarea proiectelor cu cele mai multe voturi este de 1,2 milioane de lei.
În anul 2022, proiectele câștigătoare au fost următoarele:
- Amenajare teren de fotbal pentru copiii de 5-7 ani
- Oxygen City AIR+
- Trotuare sigure lângă școli
- Teren de fotbal/baschet pentru copii
- Picturi murale cu vopsea care purifică aerul
- Salt spre performanță prin handbal
Fiecare dintre aceste proiecte a beneficiat de o finanțare în valoare de 200.000 de lei, iar administrația publică s-a ocupat de implementarea lor.