1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

TOPUL EUROPEAN al dobanzilor! Ce dobanzi ofera bancile din statele europene pentru depozitele la termen

Criza din Cipru a determinat o regandire totala a strategiei privind depozitele bancare.

Daca pana acum conta preponderent castigul rezultat din dobanzi, acum este importanta si stabilitatea tarilor in cauza, a sistemului bancar din statul in care-mi depun banii.

Iar daca le-as combina si as maximiza ambele criterii, daca as putea obtine dobanzi mari la depozitele mele intr-o tara sigura, atunci castigul e cu atat mai ridicat!

Economii

Econtext va arata unde e cel mai bine sa ne depunem banii, in ce tari din UE sunt cele mai mari dobanzi la depozitele bancare. Am avut in vedere depozitele la termen pe o perioada de 1 – 2 ani, cu dobanda fixa si platibila la scadenta.

Si este vorba de depozite in moneda nationala din fiecare stat al Uniunii Europene.

In plus, este vorba despre toate tipurile de depozite la termen, indiferent de suma depusa, iar perioada de referinta este sfarsitul anului 2012.

Banii din banci

Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind economiile noastre din banci. Iata si alte radiografii pe aceasta tema:

 

HARTA ECONOMIILOR! Cati bani au economisit romanii din toate judetele tarii. Vezi cate luni am rezista doar cu banii pusi deoparte si ce judete ar cadea primele

Cati bani au romanii in banci. In ce judete sunt romanii cu cele mai mari/mici conturi bancare

ROMANI, nu va scoateti banii din banci! NOUA ANTI-MITURI despre spaima cipriota si cum sa evitam panica sinucigasa

INCHISOAREA DATORNICILOR! Peste jumatate din patronii din Romania au restante la banci. VEZI si cati someri si salariati nu pot sa-si plateasca creditele la timp

 

Topul dobanzilor

Din cele 27 de state europene, lipsesc datele pentru Irlanda si Italia. In rest, din cele 25 de state ramase, un lucru e sigur: in bancile din Luxemburg nu merita sa-ti tii banii!

Sau doar daca ai sume uriase si atunci se vede ceva la castig! In medie, dobanda la un depozit la termnen, pe o perioada cuprinsa intre unul si doi ani, ajunge in Luxemburg la nici 1%!

Practic, Luxemburg are cea mai scazuta dobanda la depozite din toata comunitatea europeana. Urmeaza Austria, la o distanta nu foarte mare, dobanda medie fiind de 1,04%. Si lista continua, dobanzile devenind tot mai atractive. In total, doar sase tari au dobanzi medii de peste 4%!

 

Dar IATA topul european al dobanzilor: in ce tari sunt cele mai mici/mari dobanzi la depozitele bancare:

http://www.econtext.ro/finante-banci/banci/topul-european-al-dobanzilor-ce-dobanzi-ofera-bancile-din-statele-europene-pentru-depozitele-la-termen.html

 

Related posts

Unități de elită ale FSB suferă pierderi în regiunea Kursk

econtext

Dolarul își menține creșterea. Cotațiile principalelor valute

econtext

Serghei Şoigu visează victoria în Ucraina: „Nu avem alte opțiuni”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More